söndag 31 januari 2010

En helg i Sälen

Sitter nu under en filt i soffan och försöker få upp värmen i kroppen. Har precis kommit hem ifrån en underbar helg i Tandådalen, Sälen och när man vart borta i tre dagar så är alltid vår lägenhet iskall när man kommer hem igen.

Jag är princip uppvuxen på skidor och har alltid ofta vart och åkt skidor flera gånger varje vinter med både mamma och pappa. På högstadiet bytte jag ut dem mot en bräda istället och hann väl åka 4-5 år på min fina snowboard. Men sen jag började jobba så har jag prioriterat solsemestrar mycket högre än skidsemestrar, så nu tror jag det var nästan 10 år sedan jag åkte sist. Jag kommer ju ihåg att jag tycker att det var kul att åka, men var ändå lite nervös på väg upp mot Sälen eftersom jag inte alls visste om jag fortfarande kunde åka eller om jag tycker att det är lika kul idag. Jag hyrde in mig på ett par lättåkta skidor och hjärtat dunkade rejält första gången på väg upp i sittliften i Hundfjället i fredags. Jag lyckades hoppa av liften i tid och tog några osäkra staktag mot backen. Sedan bar det av och OJ vad underbart det var! Jag har helt glömt den fantastiska känslan att glida ner i en perfekt pistad backe. Och jag som annars är ganska feg när det gäller fart kände mig helt trygg och tycker nästan att det blir roligare ju snabbare det går. En bra boost för självförtroendet!

Robbans vy ifrån en Off-pist-backe

Vädret var underbart och det enda som var lite tråkigt var att det var lite kallt. Första dagen var det på gränsen och när graderna sjunkit ännu mer till lördagen så fick vi underhålla oss på andra sätt i stället. Vi spelade spel, besökte arkadhallen och spelade bowling och andra spel, bastade, åkte pulka, lagade mat och umgicks i stället. Lika kul och mysigt det! Så nu är jag lagom mösig när vi kommit hem.

Frusna men glada i Sälen

torsdag 28 januari 2010

Thursday Tribute #8 - Nina Åslund

Varje torsdag hyllar jag någon som inspirerar mig. Jag kallar detta Thursday Tribute och gör det för att jag tycker att vi till vardags är lite för dåliga att uppmärksamma och uppskatta varandra. Jag försöker beskriva hur personen i fråga har inspirerat just mig och till själva hyllningen hör även att jag skickar ett handgjort kort till honom/henne där jag visar min uppskattning. Hylla den som hyllas bör!

Dagens hyllning kommer att gå till en tjej som jag har beundrat länge. Hon är en tjej som är välkänd i kortmakarvärlden, både för sina underbara kort, sina stämpelmotiv och sin färgläggning och jag kan säga att om du någon känner dig nere eller lite deppig så här mitt i vintern så räcker det med att spendera ett par minuter i hennes färgsprakande blogg, så är du pigg som en nötskrika igen! Den här hyllningen går till dig, Nina Åslund!


Jag har försökt att identifiera första gången som jag kom i kontakt med dina fina kort Nina, men när jag letat i min inspirationsmapp så går det så långt tillbaka att jag nöjer mig med att säga att du alltid varit en stor idol i kortmakarvärlden. Jag tror att det var dina härliga färger som jag föll så pladask för till en början att jag inte kunde sluta följa dig och din blogg. Du har en sån otrolig förmåga att använda många och starka färger på det du gör, utan att det känns rörigt eller för mycket. Jag själv klarar bara med en, eller i bästa fall två, starka färger innan det känns som om jag inte har tänkt till överhuvudtaget utan bara lagt dit det första bästa jag hittade i lådan... Hur gör du kvinna när du bestämmer dig för att skapa ett kort?!

Underbart härligt kort av Nina

Något som också fångade min uppmärksamhet var att du ofta använder ganska otraditionella saker på dina kort. Du var den första som jag såg använda vanligt tidningspapper, knappar, gem och almanacksblad på dina kort. Det känns så befriande att kunna gå utanför ramarna och kunna använda sig av det som helt enkelt känns rätt på sina kort. Det var du som inspirerade mig till att våga använda olika typer av material samtidigt på ett kort, något som jag älskar att göra nu för tiden. Din kreativitet lyser verkligen igenom i alla kort och trots att du har en så tydlig och säregen stil på dina kort så lyckas du variera och experimentera med dem in i det oändliga.
Ljust kort med underbar färgläggning av Nina

Det går inte att hylla dig Nina utan att nämna din färgläggning. För mig så öppnade din färgläggning med tuschpennor en helt ny värld. Jag satt och kämpade med mina penslar och färger, fast jag aldrig vart en pensel-tjej utan mer en penn-tjej. Och det var när jag såg dina fina stämpelmotiv som jag visste att det gick att få fantastiska resultat med pennor också. Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att träffas och pyssla tillsammans någongång så ska jag kika över din axel för att se hur du färglägger för att lära mig ett och annat.

Ett enklare men lika färgstarkt kort

I min värld så var det du som införde en helt ny trend i kortmakeriet här i Sverige när du började använda Doodle Factory stämplar och det är jag så glad för. Det känns så lekfullt och opretantiöst när du skapar och det är något som jag verkligen uppskattar. Jag kommer att fortsätta följa din blogg i hopp om att lära mig mer. Du är verkligen en av mina största kort-idoler och det här är min hyllning till dig!

onsdag 27 januari 2010

Annorlunda gå-bort-present

I samma takt som vi har skruvat upp träningen här hemma så har sakta mitt intresse för mat ökat. Vi har hittat en modell där vi varannan vecka har matvecka och då planerar man veckans matsedel och ansvarar för matlagningen den veckan. När jag har matvecka brukar jag utmana mig själv att prova minst ett nytt recept per vecka, vilket ändå ställer lite krav på planering. Hittills har det gått jättebra och det har plötsligt blivit roligt att laga vardagsmat.

Jag tycker att man också märker tydliga trender hur hemmalagat och hemmabakat har stigit i värde på sistone. I och med mitt nya matintresse så har även jag fallit för trenden och försöker att göra så mycket hemmalagat jag bara kan. Det blir helt enkelt både nyttigare och billigare. Oftast innebär det att jag bakar bröd, men i helgen provade jag något helt nytt - att göra egen müsli. Det var jätteenkelt och det blev helt klart den godaste müslin jag någonsin ätit. Och nyttigt!

För att fler ska kunna göra den otroligt goda müslin så bjuder jag på receptet:

Rostad Müsli
1 dl nötter (jag valde sötmandel)
2 dl solroskärnor
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
3/4 fruktsocker
4 msk smör-och rapsolja
2 dl vatten
2 dl russin

Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russinen i en bunke. Blanda smör-och rapsoljan med vattnet, droppa det över grynblandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen 25 minuter. Rör om då och då. Låt kallna och rör ner russinen. Häll upp i en burk med tätt lock.

Självklart kan man lägga till torkad frukt, bär eller annat som man gillar i müslin. Sedan kan man sätta ett fint band runt och kanske ge bort till någon som man tycker om. Jag lovar att det blir en uppskattad gåva!

måndag 25 januari 2010

Babyboom?

Vilken härlig helg det blev! Det kändes som om det blev den perfekta kombinationen av vänner och ensamtid och även av vila och aktiviteter. Jag tog med två av mina goa tjejer i lördags och provade bröllopsklänningar, vilket var ett riktigt äventyr. Jag måste säga att det gick högt över mina förväntningar då jag har hört massor av historier om snobberier och otrevligt bemötande här i Stockholm. Som vanligt tycker jag att det är så svårt när man står där i en hytt (som man dessutom delar med en annan blivande brud) lite stressad, halvnaken, dåligt självförtroende, 10 klänningar på krokar som man knappt vet vilka som man har provat och så ska man bestämma sig vilken man vill ha på sig den viktigaste dagen i sitt liv.

Det ska var "the Dress" med sort D. Det ska vara den som kommer att förfölja en på foton i flera år framåt. Den ska vara exklusiv och ovanligt, samtidigt som den ska vara "jag". Den ska vara dyr, men inte för dyr. Den ska sitta åt, men den måste vara bekväm. Den ska vara perfekt, helt enkelt. Och den ska man hitta i detta stressade och utsatta läge.
Ja, jag vet inte om detta var det chamrigaste jag gjort i mitt liv. Klänningen är ju inte så viktig för mig. Men på något sätt dras man med i hysterin bland alla andra och glömmer bort sig själv på vägen. Trots detta hade jag en mysig stund tillsammans med mina vänner och jag blev trots allt lite klokare. Men mest av katalogerna när jag väl kom hem och kunde kika i dem under filten hemma i soffan.

Tillsist har jag en liten fundering om det är Baby-boom på gång? Jag har många vänner som är eller "är på väg" att bli gravida och min försäljning av Änglaklockor har ökat markant på sistone.


Vanligast är Änglaklockan med vita pärlor och med texten "Älskad" på hjärtat. Men det är också många som vill ha sitt smeknamn på den lille som text. Det känns också som om det är många som tar reda på i förväg vilket kön det är, då många väljer rosa eller blå pärlor.

Änglaklockorna har små klockspel inuti som gör att fostret i magen uppfattar ljudet när den hänger mot magen. När bebisen sedan är född kan man hänga upp Änglaklockan i vaggan eller i vagnen för att lugnet sak infinna sig när h*n känner igen ljudet igen. Du kan läsa mer om dem eller beställa dem av mig via Signerat.

fredag 22 januari 2010

Egen färgkarta till papper


Jag har länge funderat på att skaffa mig någon typ av färgkarta till alla mina papper. Många gånger är jag ute efter en viss färg och en viss struktur, men vet inte vad pappret heter när jag ska beställa det. Nuförtiden finns det så många snarlika nyanser att välja mellan och de ser sällan ut som de gör i verkligheten på min skärm. Och nu när jag har börjat göra bröllopsserier till folk och vill förklara och fråga om färger så är det alltid svårt att hitta rätt nyans.

REV 0005

Men nu tror jag att jag har hittat en bra lösning - Jag har tillverkat min egna färgkarta som jag alltid kan ha med mig. Efter lite letande i stanslådan hittade jag tillslut formen av en Tag - REV0005, som jag stansade ut i ett papper. Jag klippte sedan av ena öglan och trädde på den andra på en öppningsbar metallring som jag köpt till att göra små album av tidigare.

Min färgkarta över Canvas-strukturer

Jag passade på att börja med detta när jag precis fått hem en stor laddning papper. På så sätt fick jag ju en specifikation med vad alla papper heter, så att det inte fanns någon risk att det skulle bli fel. Sedan gjorde jag olika ringar för olika strukturer på papprena och på baksidorna skrev jag vilken struktur det är och vad färgen heter, så att det är lätt för mig att beställa när en kund bestämt sig för nyans. Perfekt och enkelt att ta med sig! Så nu är det bara att beställa hem mer papper och göra klart snurran.

Namn på färgerna på baksidan

torsdag 21 januari 2010

Thursday Tribute #7 - Karin Borg

Nu börjar ni hänga med va? Torsdagar = Hyllningsdag. Varje torsdag hyllar jag alltså en person som på något sätt inspirerar mig och är värd att uppmärksammas lite extra. Jag tycker att det är viktigt att vi uppmuntrar och uppmärksammar varande och jag vill bidra till det på det här sättet. Jag skickar också ett handgjort kort till personen jag hyllar där jag berättar hur personen inspirerar mig.

Idag ska jag ägna min hyllning till en tjej som har fått mig att uppmärksamma en helt ny hobby. Denna nya hobby har växt och fått en speciell plats i mitt hjärta och även om jag inte praktiserar den så ofta så är det alltid lika kul när jag väl får möjlighet att göra det. Hobbyn är bordsdukningar och denna tjej har en av mina favoritbloggar just nu - Ellas inspiration. Min hyllning går till dig, Karin Borg.

Karin Borg

Karin, jag upptäckte din blogg i somras när jag bestämt mig för att anordna kräftskiva med marint tema. Jag kommer ihåg att jag satt och funderade på hur man kunde få in temat så att det verkligen skulle andas skärgård och hade väl några svaga idéer om hur man kunde använda sig av blåa och röda servetthållare eller liknande. Jag minns exakt ögonblicket när jag googlat på "dukningstips" och "marint tema" och klickade på länken till din blogg. Det var verkligen som en helt ny värld öppnade sig för mig! En explosion av kreativitet och nya, fräscha idéer som jag aldrig sett tidigare. Det jag mötte nästan direkt var denna bilden där du visade upp en dukning på marint tema:
Dukningstips ifrån Ellas Inspiration

Jag blev så kär i det här bildcollaget att jag hade den som bakgrundsbild på datorn i någon vecka innan festen. Och jag tycker än idag att den visar allt det jag älskar med din blogg:
  • Små, finurliga och funktionella lösningar på hur man kan t ex duka med ett tydligt tema
  • En genomtänkt helhet i allt du gör. Du visar inte bara upp ett placeringskort, utan du visar upp ett helt bord dukat i samma tema som skriker att någon har tänkt till. Och gjort det väldigt bra.
  • Din känsla och kärlek för detaljer. Det känns verkligen att inget är lämnat åt slumpen eller ditslängt i sista sekunden. Varje liten dekoration är vald med omsorg och kärlek och bidrar till helheten.
  • Dina otroligt fina foton. Inte nog med att man ser att du gör så fina saker, du fotar dem dessutom så bra att de andas känslan du vill förmedla. Jag älskar dina ljusa och starka bilder.
  • Din blandning av eget pyssel och bra shoppingtips. Det är alltid kul med personliga och hemmagjorda detaljer, men det finns mycket kul att shoppa också. Enligt mig hittar du ofta den perfekta balansen.

Tips på nyårsdukning ifrån Karin Borg

Som jag nämnde i inledningen så har denna värld av dukningar öppnats för mig, tack vare att du delar med dig av dina fina tips. Jag har aldrig riktigt stött på den förut, mer än att jag märkt att jag gillar och uppskattar fint porslin, dukar, glas, bestick och andra dekorationer. Tack vare dig har jag nu börjat uppmärksamma detta mer och mer och jag märker hur kul jag tycker det är med att duka fint. Nu när det kommer folk hem på middag kan jag håla på hela dagen innan med bara dukningen. Inte för att jag är så duktig på det, eller vet vad jag håller på med, utan bara för att det är så kul. Det är på något sätt den perfekta kombinationen av mina två stora passioner - Pyssel och inredning. Jag märker också att våra gäster uppskattar det enormt att man har lagt lite extra kärlek på middagen. Maten har blivit en bisak numera =)

Blommig, pysslig och somrig dukning av Karin

Det är också kul att du har börjat att visa upp lite mer pyssel som du gör själv nu. Jag vet ju att det var du som vann Panduros stora kreativitetstävling och den vann du verkligen välförtjänt. Du är en enormt stor inspirationskälla till mig och jag besöker ofta din blogg och ditt stora kreativitets-arkiv för att tanka lite kreativitet. Tack för att du visar upp allt fint du gör och för att du delar med dig av dina tips! Det här är min hyllning till dig!

Bröllopsinspiration

onsdag 20 januari 2010

Det här med kreativitet...

... är verkligen en färskvara. Vissa stunder, ofta när man håller på med något helt annat, så finns den där och man kan komma på 1000-idéer som man skulle vilja genomföra där och då. Andra stunder, när man sitter i sitt pysselrum och har all tid i världen, så är den som bortblåst. Jag vet att det finns olika skolor i det här med att hitta sin mojo och sin kreativitet igen. Vissa struntar helt enkelt i allt vad pyssel heter en stund och litar på att motivationen kommer tillbaka så småningom, medan andra sätter sig och mer eller mindre tvingar fram den.

Jag har nog provat det mesta för att ta mig ur blockeringar. Det som brukar funka bäst för mig är att antingen shoppa mig ur den (med en massa nya roliga prylar, stämplar och papper går det inte att hålla händerna i styr) eller vila mig ur den (släppa alla krav och bara vänta tills jag blir rastlös och vill hitta på något praktiskt). Men ibland har man inte pengarna att shoppa loss eller tiden att bara vänta och då brukar ett besök i min inspirationsmapp vara väldigt effektivt. Jag har en mapp i datorn som heter inspiration och i den mappen ligger en massa andra mappar som heter Kort, Bröllop, Askar, Layouter, Altering, Inredning, Album, Skisser, Småpyssel o s v. Så fort jag ser något snyggt eller spännande spar jag det i den mappen det hör hemma för att sedan göra en upptäcktsresa när jag behöver inspiration. För mig funkar det jättebra. Hur gör du för att få igång din inspiration igen efter lite torka?

Här är kortet som jag skickade till Tettiz:

Jag försökte gör kortet Tettiz-style i färger jag vet att hon gillar och i den stil jag lärt mig av henne.

Jag använde mig bland annat av wellpapp i två färger.

söndag 17 januari 2010

En härligt seg söndag efter underbar lördag

Idag har jag vart riktigt seg. Legat i soffan hela dagen. Men efter en heldag med nya upplevelser igår så känns det ändå så värt det. Igår hade vi nämligen möhippa för goaste Lotta som ska gifta sig i början på februari. Det var en jättehärlig möhippa med lagom mycket grejer på schemat och tid till att lära känna varandra. Vi brunchade, lekte på Stockholms improvisationsteater, hade hemma-spa, åt underbart god middag, sjöng karaoke och avslutade kvällen med ett privat dansgolv. Jag hade jättekul hela dagen och var supertrött när jag kom hem. Jag träffade många härliga tjejer som jag längtar efter att träffa igen på bröllopet. Precis så som en möhippa ska vara med andra ord!

Här är några av mina senaste ringar som jag gjort:

Jag gjorde ringar till goa tjejerna på Signerat.se och skickade som varuprover.


En ring som jag gav bort i julklapp. Ex Animo är latin och betyder "från hjärtat".


Jag passade även på att göra en ring till mig själv med Robert och datumet då vi förlovade oss.

Ringarna kan beställas av mig via Signerat.

torsdag 14 januari 2010

Thursday Tribute #6 - Jeanette Almgren

Återigen torsdag och självklart är det dags igen för en Thursday Tribute. Idag ska jag hylla inte mindre än en av mina allra största kortmakeri-idoler! Så det är en stor dag för mig idag. För er som läser bloggen för första gången idag kan jag berätta att jag varje torsdag hyllar någon person som inspirerar mig. Jag vill på så vis bidra till att vi uppskattar och uppmuntrar varandra lite mer och samtidigt försöker jag ge er några svar på frågan som jag ofta får om vad som inspirerar mig. Och som inte det vore nog så får ni andra lite sjyssta tips på bra bloggar att besöka. Alla vinner med andra ord! =)


Och idag är det din tur att bli hyllad Jeanette Almgren, eller Tettiz, som jag kommer att kalla dig i fortsättningen. För det är ju så jag känner dig. Jag har aldrig fått äran att träffa dig privat, utan har mest kontakt med dig via ett pyssel-forum. Självklart får din blogg dagliga besök av mig också och nästan alltid finns det något smaskigt att sätta tänderna i.

Ett härligt kort av Tettiz med många delar som får perfekt balans i både färg och form.

Du var en av de första som jag började beundra när jag var ny i kortvärlden. Du har en så stilren, men ändå detaljerad stil på dina kort som jag verkligen gillar och har anammat så mycket jag kan. Det jag beundrar dig för så är bland annat att man ser direkt att det här är ett Tettiz-kort så fort man ser det. Det bara andas du, på något konstigt sätt. Jag tror att jag skulle kunna få 100 handgjorda kort i en hög där du hade gjort ett och direkt veta vilket det var. Det är få som har en så utpräglad stil och det beundrar jag dig verkligen för.

Ett av Tettiz kort som jag studerat noga

Du var också den personen som fick mig att förstå att man inte behöver alltid använda mönsterpapper på sina kort för att få dem levande och fina. Jag kommer ihåg att jag i början satt och slet mitt hår, för jag tyckte att jag aldrig fick till det, och jag satt och studera dina kort, ett och ett länge, för att klura ut hur du tänkt, vilka färger du använt och hur du fick balans i kortet. Jag lärde mig väldigt mycket av det och idag använder jag ganska sällan mönstrade papper på mina kort, eftersom jag tagit efter din lite mer stilrena stil som jag tycker känns helt rät för mig.

Ett underbart, detaljerat kort av Tettiz

Jag vet inte om du vet det Tettiz, men har också en enorm stor påverkan på vår privatekonomi här hemma... =) Min första stora investering i pappersvärlden - Grodan - köpte jag enbart efter att ha följt din tråd på forumet där du beskrev hur bra den var. Lika så var det med ProMarker-pennorna, de flesta av alfabeten jag köpt, BiA:n och även med PearlMakers. Alltså, jag är jättenöjd med alla köp, men det är lite kul att se att om jag skulle peka ut en person som påverkar mina pysselinköp allra mest, så är det du! =)

Ett album iform av en Journaling Jar av Tettiz

Sist men inte minst. Jag kan ju inte göra en hyllning av dig värt namnet om jag inte berättar om dina album. Du är verkligen albumens mästarinna! Bara att du är duktig på att använda din BiA till roliga och små album och de blir så himla snygga också! Du är verkligen en källa av inspiration. Tack för att du delar med dig av allt fint du gör och det här är min hyllning till dig!

tisdag 12 januari 2010

Kugghjulen har satts i rullning

Att starta om igen efter nyår känns lite som att sätta igång ett stort hjul i rullning känner jag. Jag kan se en liten miniatyr av mig själv framför mig stå och knuffa på ett jättestort stillastående kugghjul för att få det och på så sätt hela maskineriet igång. Allt tar lite längre tid att göra så här i början och allt ska startas igång samtidigt. Det är skönt att vara igång tycker jag och efter en dryg veckas jobb så känns det som jag har kommit in i vardagen igen. Även om det går lite saktare än vanligt.

Jag och lillasyster bygger snölyktor i mellandagarna

Jag har kommit igång med träningen igen. Egentligen blev det bara paus under senare delen av december då det blev alldeles för mycket att göra på alla plan och träningen blev bortprioriterad. Detta år är det ju framförallt fokus att komma i form till slutet av juli, men även att bli starkare och piggare över lag. Jag har en tendens att gå ut ganska hårt i början av mina träningsperioder men slappnar av lite när jag börjar se resultat. Det är som om jag tänker att "det här var ju enkelt, inte behöver jag kämpa så hårt..." Konstigt egentligen. Man borde ju bli motiverad av att se resultat, men när jag tittat på hur jag funkar så är det den bittra sanningen. Så inför det här året har jag bestämt mig för att strunta i allt vad resultatmål heter och bara fokusera på aktivitetsmål. Jag bryr mig helt enkelt inte om vad vågen eller måttbandet säger, utan jag ska träna 4 dagar i veckan oavsett. Så vet jag ju att resultaten kommer av det och litar på det. 2 styrkepass och 2 konditionspass blir det och just nu är favoriterna BodyPump och DanceAerobics.

Resultatet av lite vinterlek i Karlstad

När det gäller pyssel så har jag flera projekt på gång här hemma. Det är mycket beställningar, projekt som är i designfas plus att jag väntar på en massa material som är på väg hem och allt detta gör att jag inte har så mycket att visa upp här än. Av någon anledning så tog det mesta av mitt basmaterial slut vid jul, så det är hög tid att fylla upp skåpen här hemma. Affärerna har ju fått in massa nytt material inför våren så det är inte svårt att fylla upp kundkorgarna.


Robbans härliga och vintriga träd

Annars börjar det röra på sig i vår bröllopsplanering. I helgen har vi funderat lite kring inbjudningar och färger och kommit en bra bit på vägen till att veta vad vi vill ha. Vi har verkligen tagit fasta på andra pars råd att ha kul när man bröllopsplanerar så än så länge är det bara mysigt, men jag anar att det kommer att det kommer att ta upp mer och mer tid framöver. Nästa lördag ska jag ut och prova lite klänningar med två erfarna fruar, det ska bli skitkul!

En solig glänta i Karlstad

torsdag 7 januari 2010

Thursday Tribute #5 - Anna Roström

Är det något som jag verkligen kommer att fortsätta med detta året här på bloggen så är det Thursday Tribute som har blivit veckans höjdpunkt för mig! =) Varje torsdag hyllar jag alltså en person, känd eller okänd, man eller kvinna, ung eller gammal, svensk eller internationell, som på något sätt inspirerar mig. Jag tycker att det är viktigt att vi uppmuntrar och uppmärksammar varandra och jag vill bidra till det på det här sättet. Jag skickar också ett handgjort kort till personen jag hyllar där jag berättar hur personen inspirerar mig.

Idag kommer alltså årets första Thursday Tribute och den 5:e i ordningen. Idag vill jag hylla en tjej som jag har nämnt tidigare här i min blogg. Det är en tjej som är så duktig på att förmedla känslor med sina bilder att de går rakt in i hjärtat på mig. Det går inte att stå emot att antingen sitta och le lite fånigt, skratta högt, sucka ljuvt eller låta tårarna forsa. Hon jag vill hylla är en hantverkare ut i fingertopparna och kombinerar teknik och finjustering med känsla och ett design-öga som inte är av denna värld! Och den jag vill hylla är dig, Anna Roström.

Anna in action

Vi har delat upp några delar i vår bröllopsplanering, Robban och jag, för att vi båda är bra för olika saker och för att vi tycker att olika saker är kul. Fotografering är ju självklart en given sak för Robban och han började leta både vilt och brett. Ingångsvärdena var att vi prioriterar en bra fotograf i vår budget, men det ska vara någon som vi trivs med, som verkar duktig och som kan befinna sig i lilla Sunne den 24 juli. Han fick en vecka på sig att leta och ganska snart så skickade han en länk till mig till Smallpigart. Jag höll på med något annat men tänkte att jag kan ju slänga ett öga på sidan för att se vad jag får för känsla. Jag tror dock att jag satt och kollade på bröllopsbilder och porträtt i över två timmar! Vilken fantastisk portfolio du har Anna! Det färgspråk du använder är ju helt fantastiskt! Och redan samma kväll skickade jag iväg en förfrågan till dig för att se om du var ledig den 24 och om du kunde tänka dig att åka till Värmland i sommar.

Ett av många underbara porträttfoton ifrån Anna

Vi fick ett snabbt svar att du både kunde och ville och vi bokade in ett möte där vi fick komma och hälsa på dig. I en otroligt charmig lokal med högt till tak och lite ruff stil träffade vi dig. Jag föll direkt för din glada och lite bubbliga personlighet och mötet kändes helt rätt från första sekunden. Vi pratade lite om hur vi har tänkt oss vårt bröllop och vi fick kika på några av dina tidigare fotograferingar (som om jag inte redan hade sett dem) =). Sedan berättade du att vi även ska provfotas och att du redan hade några idéer som du fått medan vi pratade. Du är så härligt inspirerande att jag, som inte ens tycker att det är speciellt kul att bli fotad, nu längtar till att bli prov-fotad!

Fantastiskt sött porträtt av Anna

Du är ju en småstadstjej ifrån Dalarna och det kanske var därför jag kände att det klickade så bra mellan oss och du ska veta att jag och Robban pratade länge om vad glada vi var att vi hittat dig när vi gick ifrån mötet. Vi känner oss helt trygga med dig som vår bröllopsfotograf.

Ett av många otroligt fina bröllopskort av Anna

Inte nog med att man kan sitta och spendera ett antal timmar på Annas blogg och i hennes portfolio, så har hon tillsammans med en annan fotograf startat en inspirationssida för bröllop. Den heter You, me and Love och håller på att byggas upp just nu. Det är en sida jag kommer att besöka många gånger under våren och med tanke på hur duktiga dessa tjejer är så kan jag verkligen rekommendera alla som planerar bröllop eller bara vill se fina bilder att besöka! Tack Anna för all inspiration du ger både mig och många andra och detta är min hyllning till dig!
Ringinspiration ifrån You,me and love


Ytterligare en underbar bröllopsbild

onsdag 6 januari 2010

Resultatet av några personliga julklappar

Idag har jag vart och träffat ett par som ska gifta sig i sommar och jag ska göra deras trycksaker. Det är alltid lika kul att träffa andra som ska gifta sig tycker jag nu när jag själv går omkring med en massa frågor i huvudet. Förutom mitt och Robbans bröllop har jag tre bröllop till, än så länge, som jag ska göra inbjudningar, festprogram och vigselprogram till i sommar. Alla är utspridda från maj till augusti så det ska inte vara någon fara att hinna med. Det här med att få vara en del (om än en ganska liten del) i någon annans bröllop är verkligen något som jag tycker är jättekul och jag hoppas verkligen få fler sådana förtroende uppdrag framöver. Jag fortsätter och designar flera bröllopsserier som jag kommer att visa upp här under vintern och våren.

Det hände ju mycket dagarna innan jul. Jag fick många beställningar på julkort och smycken, vilket var superkul! Självklart kunde jag inte visa upp klapparna innan jul, men nu borde det vara säkert, så här kommer några av de klapparna som beställdes:


Ett pärlat armband i vita och rosa sötvattenspärlor. Initialerna på tagsen symboliserar två namn.


En änglaklocka med vita sötvattenspärlor och namnet Astrid i hjärtat


Ett lod att hänga på en kedja med barnens namn och ordet Kärlek


Ett halsband med pojkvännens namn i ett hjärta


En kväll satt jag mig och sydde mina egna smyckespåsar i vitt organzatyg. Längst ner sydde jag även på min tyg-tag med adressen till min blogg. Det tog lite tid, men det är riktigt kul att ha sina alldeles egna påsar!

Jag hoppas att mottagarna blev glada för sina julklappar!

måndag 4 januari 2010

Välkommen 2010!

Då är jag äntligen tillbaka och det är ett nytt härligt år! Detta år kommer att innebära en massa kuligheter och utmaningar, det är jag helt övertygad om. Jag ska ju t ex bli fru, bara en sån sak! =)

Julledigheten spenderades till största del i Karlstad och det blev en blandning mellan att åka runt och hälsa på alla nära och kära och att tillåta mig att bara få vara. Ligga i soffan eller i sängen och läsa tidning är mycket underskattat. Tack vare att jag vilat upp mig så har jag nu fått nya krafter och är sugen på att börja jobba och vara kreativ igen. Jag har en hel del kreativa projekt på gång och planer för bloggen och jag hoppas att ni vill hänga med mig och skapa ett kreativt 2010.

Än har jag inte hunnit vara så kreativ i år, så i årets första inlägg får jag visa upp den sista kreativitet jag hade innan julpausen. Här kommer några kort som jag gjorde på beställning innan jul:

Ett förlovningskort i naturfäger


Ett färgstarkt grattiskort


Ett enkelt och stilrent bröllopskort