lördag 24 september 2011

Robbans nya hobby

Häromdagen spontanköpte Robban ett golfset och idag såg jag honom öva på sina första svingar med en järn-9. Han hade burit ut dörrmattan på altanen och stod och chippade ut mot gräset. En del är bekväma...

En bekväm Robban behöver inte gå långt för att utöva sin nya hobby...

torsdag 22 september 2011

Syrén, palm, rosenbuske och höstkruka

Det börjar grönska på vår tomt. När väl gräset växt upp så kändes det som om vi ville få in lite färg och något ätbart på tomten. Vi vill inte ha för mycket grejer på tomtet, men några saker vill vi allt ha. Lite färgglada buskar, äppelträd, köksträdgård, en häck och ett par bärbuskar kanske. I helgen var min familj här och ville ha något att göra, så vi gjorde slag i saken och åkte till Plantagen och köpte syrénbuskar. Robban ville ha en lila och jag ville ha en vit, så det blev en av varje. De planterade vi längst ut på vår tomt, mot slänten så att det blir lite lummigare och färggladare där. Jag ser framför mig att om man vill komma ifrån solen en stund på sommaren, så kan man sätta sig en stund där i skuggan och lukta på blommorna. Härligt!

En lila och en vit nyplanterad syrénbuske

En annan grön sak som får alla att le lite när de kommer ut på vår altan är vår lilla dadelpalm. Den fick vi i inflyttningspresent av mamma och livar verkligen upp vår baksida. Vi har satt den ute på flanken och tillsammans med solstolarna så där är det hög medelhavsfaktor nu!

Vår altan med lilla dadelpalmen på flanken

Vi har också planterat en rosenbuske på framsidan. Den fick vi också i inflyttningspresent och är en vit buske som heter Schneewittchen (Snövit). När jag googlade på den för att hitta planteringsråd så hittade jag att den blev utsedd till Årets ros 2010 och den ser helt underbar ut! Jag hoppas bara att den tar sig. Just nu ser den lite ledsen ut, men jag hoppas att det beror på att det är lite kallt åt den nu.

Så här fin hoppas vi på att vår Schneewittchen-ros kommer att bli om ett par år

Min mamma är otroligt duktig på inredning och att komponera krukor och blommor. Hon hittade en otroligt fin träkruka som hon borrade hål i, fyllde den med jord och satte i fina höstblommor. En liten pumpa fick också plats längst fram. Det blev otroligt fina färger som välkomnar alla våra gäster!

Höstblommor i en vit träkruka


Höstkrukan fick ta plats vid ytterdörren



tisdag 20 september 2011

Vissa dagar...

... är bättre än andra. Idag när jag skulle gå på Roslagsbanan på väg hem från jobbet så står min älskade man och väntar på mig med en bukett blommor! Det är vardagslyx, kan jag lova! Oj, vad glad jag blev! Jag frågade vad jag hade gjort för att förtjänat detta (jag ville ju kunna göra om det, man får inte vara dum) men han svarade bara att han är så glad för att jag är jag. Lycka!

Nu står dessa fina liljor hemma hos oss

Så se så! Bestäm dig redan idag för någon i din närhet som du ska göra lite extra glad i morgon! Det smittar av sig och lyckan sprider sig som en löpeld till de som förtjänar det! Och kanske, en dag, så kommer den extra omtanken tillbaka till dig...

torsdag 15 september 2011

Besök från Värmland

Tjohoo! Idag får vi besök ifrån Karlstad. Alla kommer, inklusive den här lilla godingen:

Vår busiga "lillebror" Moltas, en King-Charles-spaniel -valp

onsdag 14 september 2011

Gästbok till bröllop

Det är lätt att vara Lina just nu. Det känns som om jag har hittat en otroligt bra balans i livet som gör mig lycklig. På väg hem ifrån en AW igår satt jag och log för mig själv när jag tänkte på allt härligt som jag har runt mig just nu. Jag har en man som får mig att skratta och känna mig älskad varje dag. Jag har ett hus som jag känner mig lugn och trygg i. Jag har många goa vänner omkring mig och det känns som om vi har lyckats att träffa de flesta som står oss närmast under en ganska kort tid, vilket gör mig glad. En del skrattar jag med, andra gråter jag med, några resonerar jag med, vissa festar jag med och alla betyder lika mycket för mig. En härlig blandning fina människor. Jag har även en familj som står mig riktigt nära och som jag ofta längtar efter. Varje gång vi träffas blir jag fylld av energi och till helgen kommer de hit och hälsar på. Mamma har till och med tagit ut en semesterdag för att få vara här en dag till. Det är kärlek! Jag har också ett jobb där jag just nu trivs otroligt bra. Jag känner att jag utmanas, utvecklas och lär mig nya saker varje dag. Jag knyter värdefulla kontakter för framtiden, känner mig behövd och bestämmer själv över mina dagar. Jag kan också lägga till att jag kommit igång med träningen och pysslet.

Ja, det är lätt att vara jag just nu. Och jag känner mig så oerhört lycklig. Vem vet, det kanske händer något oväntat i morgon, men idag har jag bestämt mig för att njuta av mitt liv!

I somras fick jag äran att ta fram en gästbok till ett bröllop. Färgtemat på bröllopet var vitt och turkost, och beställaren gillade den gästbok som jag gjort till mitt egna bröllop.


Gästbok till bröllopet i vitt och turkos


Då hälften av gästerna var spansktalande, blev varannan sida på spanska

måndag 12 september 2011

Bröllopskort i cerise och vitt

Vad härligt det är med helg! Och som nyinflyttade är vi fortfarande bortskämda med att ha gäster varje helg. Och denna helgen var inget undantag. I lördags kom det 8 taggade vänner på besök och det bjöds på Kalix löjrom, fisk- och skaldjurssoppa, blandad panacotta och spritbuffé. En lördag när den är som bäst med andra ord! Vi invigde också en annan inflyttningspresent Vuxenspelet och testade vår egentliga ålder. Det visade sig att våra gäster var mellan 15 och 49 år... =) Mycket underhållande.

Jag har i veckan kommit igång med min kreativitet också. Pysselrummet är uppackat och invigt. Äntligen! Det trillar också in mycket smyckesbeställningar, både från Signerat och på mail. I väntan på att mina projekt ska bli klara för att visa upp, så lägger jag in ett bröllopskort som gjordes i somras. 

Lite konstig vinkel, men kortet är 15 x 15 cm och pappersblommorna är fästa i ett hjärta


Pappersblommor och bokstäver i cerise som var färgtema på bröllopet


måndag 5 september 2011

30-års kalas

I lördags åkte vi på 30-års kalas till Resarö. Vi fick äran att komma lite tidigare dit för att hjälpa till med det sista och dricka lite extra bubbel. Mycket mysigt. Det kom mycket folk, var otroligt god mat och stämningen var på topp. Jag fick vara med och bidra med lite kreativitet. Födelsedagsbarnet hade en tanke om att anordna någon typ av färgmarkering på gästerna, beroende på vilken relation man hade till henne. Men hon visste inte riktigt hur det skulle gå till i praktiken. Efter lite klurande blev mitt förslag att gästerna kunde få trä på pärlor på ett armband som man sedan har på sig under kvällen. Varje färg representerade ett påstående i stilen med "Jag har jobbat med XX", "Jag ingår i XX familj" eller "jag har festat med XX". Vi hade 10 färger och självklart kunde man ta fler än en färg. När man sedan minglade runt blev det självklart att prata om de färger man hade på sitt armband. Ganska fiffigt!

Vi använde Kongopärlor och trädde dem på resårband

Självklart var födelsedagsbarnet även värd ett födelsedagskort. Jag insåg när jag satte mig i mitt nya pysselrum att det var lääängesen jag pysslade. Den välkända prestationsångesten kom som ett brev på posten, men försvann faktiskt ganska snabbt när jag väl kom igång. Jag insåg att jag verkligen vill pyssla mer med papper och att jag ska pritoritera och spendera mer tid där framöver. Vad kul det var! Fördelen med att det var längesen jag pysslade är att jag glömt alla fina papper och dekorationer som jag har och många trevliga överraskningar dök upp.

Grattiskortet gick i varma toner, lila, brunt och grönt

Dream, belive, celebrate

Handmade art, made with love

lördag 3 september 2011

Tröttnat på tacos?

Vi fick otroligt många fina inflyttningspresenter förra helgen! Alla kommer upplevas, smakas, avnjutas och skänka glädje på sitt sätt. En tanke som bara slog mig, mitt bland all present-yra var att "Shit, vad alla har blivit duktiga på att köpa presenter!" Jag menar, förr fick man en liten skål eller annan prydnadssak oavsett om man gift sig, fyller år, som inflyttningspresent eller i julklapp. Kanske mest för att det låg i rätt prisklass med vad man tyckte att den som skulle få den var värd, och också för att det är safe. Känner man inte den som ska ta emot presenten, så köper man något neutralt. Men alla presenter vi fick kändes väl uttänkta, hade en liten story eller mening till varför just vi skulle ha just den presenten. Helt otroligt! Och snacka om kreativ höjd! Jag är så glad för våra fina vänner.

Boken Fredag kväll

En av presenterna invigdes igår kväll. Det var ett bok-och-vin-kit. Boken heter Fredag kväll och levererar ett helthetskoncept för fredagar, varje månad om året. Man får 3-4 recept för varje månad som alla ser otroligt goda och enkla att laga och ingredienserna följer de olika årstiderna. Man får också vintips till maten och även ett musiktips som passar att lyssna på medan man lagar mat.

Så igår kväll kände vi att kreativiteten var som bortflugen så vad passade inte bättre än att inviga boken. I kitet vi fick följde dessutom månadens vin för augusti och september med, så vi beslutade oss för att laga en augustirätt. Vädret var ju underbart, så grillen åkte fram och vinet korkades upp. På menyn stod Grillad entrecote med basilikapotatis. Medan jag fixade i köket spelades dessutom musikrekommendationen "Viva la vida" med Coldplay på högsta volym och på repeat. Lite extra kul att det var just den låten, eftersom den var vår utgångslåt när vi gifte oss förra sommaren. Så många härliga minnen väcktes till liv igen.

Grillad entrecote med basilikapotatis

Precis som utlovat så var det otroligt lättlagat och blev sjukt gott. En rätt vi kommer att laga flera gånger och framförallt var det så skönt att någon annan sköter kreativiteten. Så är man trött på att alltid tacosen åker fram till fredagsmyset för att det är så enkelt, så kan boken vara ett tips! Oj ja, Viva la vida passade utmärkt ihop med det rekommenderade vinet!

torsdag 1 september 2011

Kastell, mord och inflyttningsfest

Innan vi flyttade bestämde vi ett datum för vår inflyttningsfest. Mycket för att se till att lådorna verkligen blir uppackade och inte bara stående, men framförallt för att jag älskar att anordna fester och det är ju lite enklare på sommarhalvåret, innan det blir för kallt. Jag letade efter en bra symbol med för att visa att våra gäster alltid ska känna sig välkomna hos oss och vad passar inte bättre än en nyckel? Så jag köpte några sådana och pysslade ihop några enkla inbjudningar i samma färgkombination som vårt hus och skickade ut för en dryg månad sedan. Så i helgen var det dags för fest!

Våra inbjudningar

Jag valde att kombinera denna inflyttningsfest med en tjejaktivitet. Vi hade en reunion på Kastellet i Vaxholm, där vi för drygt ett år sedan utkämpade ett slag på min möhippa. Nu var det dags för revansch och vi hade bokat in oss på ännu en utmaning - Grand Kastell. Vi träffades först i hamnen i Vaxholm för en picnic och laddade upp med bubbel och rosé. Vädret kunde inte vart bättre och tävlingsnerverna var påkopplade.

Picnic i Vaxholm

Sedan tog vi båten ut till kastellet. Där väntade 2 timmar med blandade utmaningar som sätter samarbetet i laget på prov. Man kan nog närmast jämföra det med Fångarna på fortet, men en stor skillnad är att här ska alla i laget vara med och lösa uppgifterna. Det är blanadade utmaningar som sätter det mesta på prov, styrka, smidighet, klurighet, kordination, bollsinne, logik, mod, kondition, smaksinne och inte minst - samarbete. Hur kul som helst! Tyvärr vann inte mitt lag, men det blir revansch nästa sommar...

Grand Kastell 2011

Efter kastellet var det dags att åka hem för att göra sig ordning för kvällen. Vi hade lämnat alla barn och män hemma, så de kunde förbereda inför kvällen. Mycket praktiskt! När vi planerade inför festen så kände vi att vi ville ha en aktivitet under kvällen för att få folk att lära känna varandra lite snabbare. Det skulle komma många som inte träffats tidigare och det är alltid kul att göra något gemensamt, men det får inte bli för käckt och klyschigt, tycker jag. Vi googlade runt på festaktiviteter och hittade tillslut något som fick både mig och Robban att ropa JA! till. En mordgåta!

Sagt och gjort. Vi beställde ett upplägg för 35 personer och skickade ut rollbeskrivningar till alla med post. Det var en mordgåta som egentligen skulle utspela sig på ett slott, men eftersom jag tyckte att det kändes lite väl overkill att alla skulle komma utklädda till grevar och grevinnor, så skrev jag om hela rollbestättningen, relationsdramat och utspelningsplats. Det var lite pill med att komma på vilka som skulle ha vilka roller, men när det väl var bestämt, var det skitkul! Jag planerade utifrån vilka som kände varandra och vilka som jag ville skulle börja prata med varandra under kvällen.

Poliserna förhör misstänkta

Alla gäster får alltså en roll i spelet och alla har någon relation med huvudpersonen, släktband, affärskompisar, tjänstefolk eller barndomsvänner t ex. Man får också några ingångsvärden för vad man tycker om de andra karaktärerna och något klädtips. Sedan åker man som gäst till festen. Väl där umgås man med de andra och improviserar fritt. Ett mord begås ganska tidigt under kvällen och man får då ett kuvert med information och ledtrådar. Man kan nu luska lite genom att ifrågasätta de man misstänker och man kanske också måste försvara sig själv. Ingen vet vem mördaren är. Har man otur sker ytterligare ett mord under kvällen och det blir då hög tid att försöka ta reda på vem det är som kan ha gjort det. Man får sedan anklaga och även rösta på bästa skådespelare och utklädning för att sedan få höra lösningen.

Polisen misstänker och anklagar flera personer

Detta var så sjukt kul! Vi visste ju inte på förhand hur det skulle tas emot och vad som skulle hända under kvällen, men vi gissade att några skulle älska detta, men att alla säkert inte kommer att tycka om att gå in i en roll när man ska på fest. Men man tar väl det för vad det är, resonerade vi och bestämde oss för att köra ändå. Och oj vad kul det var att se när folk kom! Alla hade verkligen gått in i sina roller och hittat perfekta kläder och accessoarer! Butlern serverade drinkar, köksfolket hjälpte till i köket, hembiträdet dammade av allt och alla och trädgårdsmästaren gav planteringstips. Grannarna kom till och med bort och frågade om vi hade anställt personal till vår fest... =)  Det var också kul att se hur många som aldrig träffats tidigare började prata golfminnen, resor, tidigare kärleksrelationer och aktiemarknaden, så mordgåtan fyllde verkligen sin funktion! 

Vi hade även dukat upp en grillspetsbuffé på altanen, vilket också kan rekommendera när man är många. Alla kunde äta det de ville och fick grilla sin mat själva. Mycket smidigt! Med en rejäl laddning av olika köttsorter, många grönsaker, kalla såser och potatissallad så blir alla både mätta och nöjda. En rejält lyckad kväll med andra ord!