söndag 30 september 2012

Inredning av förrådet

I helgen har vi pysslat med stort och smått och det känns så här på söndag kväll som om vi hunnit med en hel del. Vi har shoppat grejer till lilltjejen, vart på Fotografiska och lunchat med härliga vänner, jag har gjort två set med bröllopsinbjudningar som nu är klara att skicka iväg, virkat lite och jag har tillverkat en hel del beställningar på Änglaklockor, smycken, kort och en nyckelring. Och inte minst, vi har även avslutat vårt förrådsprojekt.

Förra helgen var min familj här och hälsade på och de hjälpte oss att påbörja bygget av vårt förråd. Förrådet som avslutar carporten kom ganska primitivt när vi köpte huset. De hade lagt in riktigt betonggolv, men sen var det bara reglar i väggar och tak. Efter en vinter visade det sig att vi kommer att kunna ha något alls därinne eftersom det fryser och blir fuktigt. Vi behöver inget varmförråd, men vi vill kunna förvara barnvagnar, stolsdynor och andra saker därinne utan att vara oroliga för att det inte kommer att klara vintern. Så vi bestämde oss för att isolera, sätta upp innerväggar och ett rejält hyllsystem som ordentlig förvaring.

Vårt osexiga och stökiga förråd före

Tyvärr visade det sig att inga reglar satt med likadant mellanrum så varje isoleringsbit och varje innervägg var tvungen att bli formanpassade för att passa in. Men men, vi gav inte upp, men det var tur att vi hade hjälp så att vi hela tiden kom framåt. Likadant var det i taket, men även det gick bra tillslut.

Tillslut blev det dags att måla allt vitt och igår var vi och köpte lister som vi satte upp och idag var vi klara för att sätta upp hyllorna och sätta in allt igen. Vi ska köpa fler backar och boxar att ha sakerna i så det blir ännu mindre rörigt, men det var så skönt att se alla verktyg ha sin plats och att hyllorna svalde mycket mer än vi vågat hoppats på. Nu ska vi bara montera in ett element som sätts på när innetemperaturen börjar närma sig noll grader, så det alltid är plusgrader där inne. Visst blev det skillnad?

Vårt vita, organiserade förråd efteråt

torsdag 27 september 2012

Sommarminnen från Bohuslän

Idag har det vart en grå, mörk och kall dag. Och vad passar då inte bättre än att gå igenom semesterbilderna ifrån sommaren? Snacka om att få sommarkänslan tillbaka igen! Vi hade en fantastiskt skön sommar med en hel del resor inom landets gränser.

Vi började med en campingvecka tillsammans med familjen till Bohuslän. De tog sin husvagn och vi hyrde campingstuga. Smögen blev vår utgångspunkt och sedan besökte olika platser varje dag. Grebbestad, Hunnebostrand, Hållö, Fjällbacka, Kungshamn och Göteborg besöktes under veckan och vi hade faktiskt för det mest fantastiskt bra väder. Jag älskar verkligen västkusten. Det är så fantastiskt vackert. Det blev bad ifrån både klippor och bryggor och som sig bör åts det upp många kilo skaldjur och åtskilliga grillmiddagar. En härlig start på semestern! En veckas avkoppling med familjen.

Bilder från veckan i Bohuslän

måndag 17 september 2012

Gravidbilder

Ok, jag ger mig! :) Jag får flera önskemål om att visa upp magen, och trots att jag egentligen inte är så pigg på det, så kan jag idag tänka mig att lägga upp ett par bilder, man bara för att min man är en så duktig fotograf. Så här kommer en liten graviduppdatering:

Jag är numera inne i v.31, vilket betyder att jag i runda slängar har 9 veckor kvar av min första graviditet. Jag mår fortfarande fantastiskt bra. Varken värk eller trötthet. Nästan så jag bara väntar på att vakna upp en dag och få alla krämpor samtidigt. Men jag försöker ta en dag i taget och njuta av varje dag jag är pigg och glad.

Vår lilla tjej verkar pigg och glad. Hon är väldigt aktiv och både sparkar och rör sig väldigt mycket hela dagarna och eftersom hon verkar ha placerat sig liggande snett framåt, så känner jag minsta rörelse, vilket är ganska mysigt.

Jag trivs väl ganska bra som gravid, även om det börjar bli ganska tungt nu. Jag gillar magen, jag tycker det är mysigt att alltid vara två och jag tycker att det är riktigt härligt att planera och fixa inför att den nya familjemedlemmen ska få ta plats i vår familj. Men samtidigt ska det bli skönt att bli av med tyngden, att kunna få köpa snygga kläder och gå i klackar, att ta ett glas vin när man vill och börja träna ordentligt igen. Lite både och med andra ord. Men mest längtar jag efter lill-tjejen och att få se vem hon är och hur hon kommer att vilja leva sitt liv.

I helgen kände vi att det var hög tid att dokumentera magen. Så Robban plockade fram kameran och vi gick ut på baksidan i lagom tid att solen var på väg ner. Idag har han hunnit redigera några bilder, så bara för att jag tycker att han är så duktig, så visar jag upp ett par som jag fått idag.

Gravidbilder från v.31

Gravidcollage, v.31

söndag 16 september 2012

Bröllopsinbjudan med flera sidor

Jag har under våren och sommaren gjort flera bröllopsinbjudningar på beställning och tänkte nu visa upp en ny modell. Jag fick önskemål om en stilren inbjudan i färgerna beige, skogsgrön och guld. Eftersom bröllopet var på Gotland och många gäster skulle resa långt ville brudparet också få plats med ganska mycket information om boende, resa, middag på fredagen mm. Efter lite klurande så kände jag att en inbunden booklet i avlångt format både blev snyggast och mest praktiskt.

Ett tjockare, lätt strukturerat papper i mjuk cremefärg blev basen och tillsammans med det härliga skogsgröna sidenbandet som är lindat runt inbjudningen gör det hela framsidan. Datumet i nedre högra hörnet är stämplat med guldfärg. Formatet är 10 x 20 cm.


Insidan består av fyra sidor tunnare cremfärgat papper. Jag har hålat alla sidor med en punch och bigat vikningsmarkeringar för att få en snygg finish och en lättbläddrad booklet.

fredag 7 september 2012

Mjuka projekt

Jag hittade en serie garner i otroligt vackra, softa färger och bestämde mig direkt att starta ett mjukt projekt till vår lilla tjej. Det är Drops serie Lima som har dessa härliga toner. Jag hade tur och hittade garner i den färgskalan som vi planerat för så nu är det bara att sätta igång! Fortsättning följer när jag kommit nån vart...

Brun, lila, mellanrosa, ljusrosa och vitt

tisdag 4 september 2012

Vad händer med huset då?

Ja, förra sommaren köpte vi ju nytt hus och då hann vi med att lägga gräsmatta och bygga soldäck. Den här sommaren har vi mest velat vart lediga och njuta av vårt fina hus. Men vi insåg ganska snart att vi ville göra något mer med baksidan. Jag älskar ju vårt stora soldäck, ytan och öppenheten, men mysfaktorn saknades. Vi ville skapa en inramning, speciellt vid matplatsen, utan att få det att kännas instängt. Samtidigt behövde vi skapa ett insynsskydd mot grannen.

Soldäcket före bygget

Matplatsen med ett öppet soldäck 

Vi visste inte riktigt hur vi skulle göra för att få ihop den tjocka och täta insynsskyddet, med ett lite luftigare staket. Vi visste inte hur långt det skulle vara, hur högt det skulle vara och hur det skulle se ut. Som vanligt när jag behöver inspiration, började jag bildgoogla för att hitta lösningar. Jag hittade ingen bra helhetslösning, men det slutade med 4-5 bilder på detaljer och känslor som jag ville skapa.

Matplatsen efter - med insynsskydd och staket

Vi åkte och köpte virke och färg och började bygga insynsskyddet närmast huset. Sedan valde vi höjd på staketet. Det blev i lagom höjd för att så och luta sig mot och så man kan ha det som avställningsyta. Samtidigt är det för högt för att man ska hoppa upp och sätta sig på det. Vi valde luftig, liggande panel eftersom huset har det och gjorde även en luftspalt upp mot räcket, för att öka den öppna känslan.


Hela baksidan med staket

Vi hade egentligen bara tänkt att göra staket vid matplatsen, men vi blev så himla nöjda att vi fortsatte på andra sidan altanen också. Känslan är nu att altanen är ännu större och vi har samtidigt fått en mysigare baksida. Nu ska vi bara fylla på med blommor, buskar och en köksträdgård. Men det får bli nästa sommar.