söndag 23 december 2012

Årets julkort

Att göra egna julkort är något jag kan längta efter redan tidigt på hösten. Jag gillar ju julen och att få göra nära och kära glada med julkort, omtanke och julklappar. Den enda avgörande ingrediensen för om det ska kännas roligt på riktigt eller bara stressigt och jobbigt med julens alla traditioner är tid. Har jag tid att sitta och klura på riktigt, riktigt bra julklappar till var och en, julkort, julgodis, pynt osv, gärna över en kopp glögg, så tycker jag att det är SÅ mysigt. Men tar jag mig inte tiden utan kommer på allt i sista sekunden och springer in och ut i affärer och panik-köper julklappar så faller all mening.


Ett sätt för mig att hitta de rätta mentala förberedelserna är att göra egna, handgjorda julkort till nära och kära. Det blir då att jag sitter och tänker på dem lite extra medan jag tillverkar deras kort och jag får känna att jag är glad att jag har så många fina vänner. I år tror jag att vi slog rekord i antal skickade julkort, men jag tog mig den tid det behövdes. I år blev det ganska enkla julkort med flera olika juliga papper.  

Årets julkort

Jag började med att stansa ut hjärtan i kartong som jag sedan målade in med vit crackle paint. Det är en färg som spricker när den torkar och ger en gammeldags känsla. Sedan klippte jag ut olika bitar i matchande julpapper som jag rullade ihop och fäste på kortet. En kanelstång fick också följa med som ger en julig doft till kortet. Tillsist embossade jag texten, klippte ut en tag och knöt runt kanelstången. Klart! Enkelt och kortet fick djup och en hälrig 3D-effekt.


Mina handgjorda julkort

God jul önskar jag alla mina läsare!

lördag 22 december 2012

Julgranskulor och glödlampor i glasskål

Nej, det blir ingen gran för oss i år. Vi kommer inte spendera julen hemma i år, så det känns onödigt att skaffa en. Men vad gör man då när man ändå har hittat en massa fina julgranskulor som man vill ha. Jo, man köper dem såklart och varför inte lägga dem i en fin skål och ställa fram dem som julpynt. Vi har satsat på svala färger i år så de här fina kulorna passar in perfekt hemma.

Julgranskulor i skål


Julgranskulorna står framför min nyaste installation här hemma. Det är en glascylinder med glödlampor i. Jag vet inte, men jag tycker den numera gamla modellen av klara glödlampor är väldigt fina och fina saker vill man ju visa upp, så självklart få även de en plats i blickfånget.

Glascylinder med glödlampor

tisdag 4 december 2012

Virkade Super Mario-svampar

Var det någon som trodde att jag skulle kunna sluta virka när jag väl börjat? Nej, flera nya virkprojekt åkte snabbt upp på pyssellistan! Ganska mysigt att sitta och virka små figurer framför TV:n på kvällarna och nu när det finns så många, roliga virkmönster på nätet är det lätt att hitta nya och roliga projekt.

Jag är en äkta speltjej och älskar att spela alla typer av spel. TV-spel har jag spelat ända sedan jag var liten och därför föll jag pladask för ett mönster med Super Mario-svampar (det finns i många varianter, så det är bara att googla). Jag bestämde mig för att göra en färgglad mobil till Junis vagn och virkade därför samma svamp i olika färger.

 Super Mario svampar


Sedan tyckte jag att det fattades nåt i mitten, så jag letade fram fler karaktärer ifrån Super Mario och hittade tillslut stjärnan som passade perfekt i mitten. Jag trädde ett resårband genom alla svampar, satte fast karbinhakar i ändarna och hakade fast mobilen i vagnens fästen.

Virkad Super Mario-mobil


Och resultatet ser ut så här i vagnen. Färgglatt och något kul att titta på när man ligger där inne. Men antagligen är det mamma som mest tycker att det är kul att titta på dem... 


Vagnen med mobil