onsdag 7 november 2012

Sytt eget spjälskydd till spjälsängen

Jag inser att jag har ett problem. Problemet är att jag har svårt att sluta när jag väl har börjat med något. När jag hade sytt babynestet fick jag blodad tand och ville sy mer. Så jag beställde Gunilla Axéns tyg Moln och köpte skumgummi för att sy ett spjälskydd till spjälsängen. Vi har kikat på lite olika varianter i affärer, men antingen har de vart för sladdriga, fula eller dyra och nästan alla känns så låga. Jag tror att standardmåttet är 20 cm höga och det kommer inte dröja länge innan hon får upp ett ben eller en arm i den höjden och därmed kan fastna mellan spjälorna. Så genom att sy ett själv så kan jag ju välja tyg, höjd och tjocklek helt själv. Mycket bättre!

Jag började med att mäta alla sidor på spjälsängen för att veta hur mycket skumgummi som skulle gå åt. Sedan valde jag att göra det 30 cm högt och efter att ha sett olika varianter på skumgummi valde jag ett som var 2 cm tjockt. Då är det såpass rejält att det kan stå upp själv. Sedan var det bara att sy. Jag sydde en lång kanal och lämnade tomma kanaler för att vika in i hörnen så att det inte skulle bli så tjockt. Till sist fäste jag vita bomullsband som man knyter runt spjälorna så det inte glider.

Jag tycker att resultatet blev riktigt fint och det fick hela spjälsängen att kännas mer ombonad. Även om det är grått så ger det sängen mer färg och det ser riktigt mysigt ut att krypa ner där bland molnen nu. Hoppas att även hon som ska sova där tycker det också. =)

Eget spjälskydd i tyget "Moln"

3 kommentarer:

 1. Boandet fortskrider ser jag. :) Jättefint spjälskydd! Vi har också ett tjockt 30cm brett och det funkar jättebra.

  SvaraRadera
 2. Åh syr du så man kan köpa?:)

  janice.emmie@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Åh syr du så man kan köpa?:)

  janice.emmie@gmail.com

  SvaraRadera