tisdag 4 december 2012

Virkade Super Mario-svampar

Var det någon som trodde att jag skulle kunna sluta virka när jag väl börjat? Nej, flera nya virkprojekt åkte snabbt upp på pyssellistan! Ganska mysigt att sitta och virka små figurer framför TV:n på kvällarna och nu när det finns så många, roliga virkmönster på nätet är det lätt att hitta nya och roliga projekt.

Jag är en äkta speltjej och älskar att spela alla typer av spel. TV-spel har jag spelat ända sedan jag var liten och därför föll jag pladask för ett mönster med Super Mario-svampar (det finns i många varianter, så det är bara att googla). Jag bestämde mig för att göra en färgglad mobil till Junis vagn och virkade därför samma svamp i olika färger.

 Super Mario svampar


Sedan tyckte jag att det fattades nåt i mitten, så jag letade fram fler karaktärer ifrån Super Mario och hittade tillslut stjärnan som passade perfekt i mitten. Jag trädde ett resårband genom alla svampar, satte fast karbinhakar i ändarna och hakade fast mobilen i vagnens fästen.

Virkad Super Mario-mobil


Och resultatet ser ut så här i vagnen. Färgglatt och något kul att titta på när man ligger där inne. Men antagligen är det mamma som mest tycker att det är kul att titta på dem... 


Vagnen med mobil

8 kommentarer:

 1. Så fin! Färglad och säkert kul att titta på för Juni.

  SvaraRadera
 2. Otroligt fin! Du är verkligen en superpysslare!
  Och grattis till dottern!

  // Hattifnatt från pyssel.net

  SvaraRadera
 3. Skulle man kunna få mönster beskrivning på det? =)

  SvaraRadera
 4. Så himla kul! Älskade den direkt när jag såg den här, men det va inte förrens efter ett par veckor som jag kom på att det e ju en sån jag ska göra till en av bästa vännerna som ska ha en liten i vår!!! Grymt ju!!! :-D

  Så om du har lust får du gärna lägga upp en länk till vart du hitta mönstret... Annars googlar jag helt enkelt1 ;-)

  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 5. Kul att ni gillar dem! Svamparna är otroligt söta! =) Jag googlade fram en mönsterbeskrivning och hamnade på den här sidan: http://www.layers.se/?p=1829 Det finns säkert fler som är bra, men den beskrivningen passade mig.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Hur virkade du stjärnan? För det blev verkligen klockren form på den! Hae du möjlighet att dela med dig av beskrivningen?

  SvaraRadera