måndag 24 januari 2011

TIllfälligt stopp av beställningar i äkta silver

När jag kom hem från resan hade jag fått in ett antal med beställningar på smycken som jag skulle ta tag i. Jag åkte till min leverantör för att köpa på mig mer silverplåt, som jag sedan tillverkar namntags och ringar av. När jag kommer dit ser jag att de har fått in en annan variant av silverplåten och de säger glatt att den nya varianten är tillverkad på ett annat sätt och är därför mer hållbar. Jag tycker att den känns ganska hård, men handlar ändå, för att kunna leverera smyckena i tid. När jag kommer hem och påbörjar tillverkningen märker jag ganska snabbt att stansningen inte blir lika bra som den brukar. Stansen glider och den studsar bort istället för ner i silvret. Det blir en massa spillbitar som blir fel och som jag måste slänga. När jag ska forma ringarna märker jag att det knappt går att böja silvret alls och resultatet blir dåligt. Summan är att det tar dubbelt så lång tid, det blir mer än dubbelt så mycket spill (dyrt för mig) och det blir hälften så bra.

Nästa dag beger jag mig tillbaka till leverantören för att se om det går att få tag på den gamla varianten. Det är deras leverantör i sin tur som har bytt ut den gamla silverplåten och den går inte att få tag på längre. Otroligt ledsen och skuldtyngd har jag irrat runt hela veckan för att hitta en likvärdig leverantör av den mjukare plåten, men inte hittat någon. Detta innebär att jag måste gör ett avbrott i mina beställninga av äkta silver (främst personliga ringar och namnbrickor) tills jag hittar en annan leverantör.

Jag ber så mycket om ursäkt till de som väntar på en beställning (ni kommer självklart att få ev. pengar tillbaka och en present av mig) och till de som tänkt beställa smycken. Jag hoppas att snart kunna lösa problemet och återkommer då med mer information. Änglaklockor, vinglasmarkörer och namnbrickor av pläterat silver går fortfarande att beställa.

1 kommentar:

  1. Usch, vad tråkigt när sånt händer som man inte rår på själv! Hoppas det löser sig!

    SvaraRadera