tisdag 27 april 2010

Blommor och buketter

Något som jag ägnat mig åt när jag inte bloggat är bröllopsplanering. Trots att jag är en ganska van projektledare förvånar det mig hur mycket det är att fixa med. I början fick jag höra att det är bra om man är ute ca 1 år i förtid att boka präst/kyrka och festlokal. Ok, det kan jag förstå och sedan borde det ju bli lugnt ett tag. Men sedan ska ju inbjudningarna ut några månader innan bröllopet och innan det måste man vet vilka man vill skicka till, hur de ska se ut och all information som ska stå däri måsta vara bestämd. Det betyder att det är mycket som ska fixas innan de skickas ut. Men sen då, fram till sista OSA-datum, då kan det väl inte finnas så mycket att göra? Jodå, jag tycker att det har gått i full fart med kläder, ringar, boende, resor, önskelistor, brunch, menyer, transporter, musik, fotograf, bar, tema, solist mm. Och i morgon är de bara 3 dagar kvar på OSA-datum! Sedan vet vi hur många som kommer och då är det dags för bordsplacering, dukning, hår & make, blommor, underhållning, trycksaker m m. Men det är ju så kul! Planeringen är ju faktiskt himla kul att göra ihop och man har alltid något nytt att prata om. Det är mysiga stunder tillsammans när man sitter och planerar och funderar ihop och på något vis känns det som om det här är halva nöjet.

Det är många som är nyfikna på detaljer kring bröllopet och så klart vill vi att det mesta ska bli en överraskning för våra gäster på själva dagen, men jag tänkte möta er nyfikna halvvägs genom att lägga in lite inspirationsbilder som jag gillar på olika teman. Och ni andra som planerar bröllop kanske kan få lite inspiration.
Så fort jag ser något snyggt drar jag det till en inspirationsmapp på datorn och det är därifrån jag hämtat dessa bilder som jag satt ihop till ett collage. Tyvärr har jag ingen aning om var jag fått dem från början, så om någon bild inte är ok att visa får ni maila mig så tar jag bort den.

Olika Brudbuketter

Jag älskar blommor och i alla dess färger och former, så det är inte konstigt att jag inte har beslutat vilken typ av brudbukett jag vill ha än. Kikar man in i min inspirationsmapp för blommor så kan man se så här ånga olika typer av blommor, som alla tilltalar mig på något vis. Här har vi den riktigt romantiskt klassiska buketten, den lite lantliga och mysiga med prästkragar, en maffig, droppformad och några stramare, trendigare alternativ. Jag läste på någon sida att Calla var den vanligaste blomman i brudbuketter, vilket jag verkligen kan förstå. Den är både stilren, klassisk och romantisk på samma gång och buketten i mitten med bara Callor är en av mina favoriter. Samtidigt är jag väldigt svag för den klassiska varianten med vita/cremefärgade rosor. Men det vore ju också kul med mycket färg. Ja, jag är väldigt ambivalent, så det är tur att det är ett bra tag kvar. Vad tycker ni?

1 kommentar:

 1. Alltså buketten i mitten är sanslöst vacker! :)
  Den med lite inslag av rosor sore väl helt underbart!? <3

  Kul att läsa lite igen! Me missed you! ;)

  Å vad härligt att få planera brölop! Vårsolen hjälper ju till lite att komma i stämning kan jag tro..

  Ha en fortsatt trevlig vecka och hoppas ni får en fin Valborgshelg!
  Kram Karin <3

  SvaraRadera