söndag 21 augusti 2011

Kärlek och vatten - sen växer det!

- Men hur går det då med gräset, har folk frågat. Växer det nåt eller? - Jodå, det växer på för fullt även om det fortfarande behöver vår kärlek. Fast och andra sidan, vad växer utan kärlek?

Vi har haft några lugnare veckor i huset nu, efter vår rivstart. Det har vart skönt att bara få bo i huset och haft en vardag här, öven om det inte går en dag utan att vi pratar om vad lyckliga vi är över att vi bor här. Det har nästan känts lite väl lugnt den senaste veckan, men härom kvällen fick vi ett litet annat perspektiv på det. Förra helgen kom det en lapp i brevlådan om Grannkräftis! Underbart kul tyckte vi och i fredags kväll dukade vi upp ett långbord under en carport med ett tält lite längre ner på gatan. Nästan alla grannar var med och det var sjukt kul! Vi konstaterade att i princip alla grannar är mellan 28-32 år och det känns som vi är liknande fas i livet. Jag gick och la mig vid 02.30, men då stack grabbarna ner till killen med bastutunna och fortsatte... Det blev inte många timmar utanför soffan igår, kan jag säga. Men det var det värt! =)

På festen var det flera som kom fram och berättade hur konstigt det hade vart att de försvann i en vecka och på semester och när de kom hem så hade vi inte bara flyttat in, vi hade byggt altan och fått en gräsmatta också. =) Det var kul att höra dem och jag kan förstå att det var en lite märklig känsla.

 Efter 5 dagar såg vi dem - de första grässtråna!


Innan grästet hade börjat komma upp var man ju självklart lite orolig om det skulle ta sig över huvud taget. Men efter en knapp vecka lyckades vi hitta några tecken på liv i jorden. Underbart! Någon dag efter det kom det ännu fler och efter ca 2 veckor hade det växt upp såpass mycket att en ljusgrön färg hade tagit över det bruna.

Fast det är klart... Det var inte många grässtrån i början...


Vi vattnade ganska mycket de 2 första veckorna, en gång på morgonen och en på kvällen. Det behövdes nog, för det var ganska varmt och fuktigt i luften. I början var vi rädda att vi vattnat för mycket, men när väl gräset började växa kunde man se att där det hade blivit små gropar i jorden, och där vattnet samlat sig, där växte det nästan mest.


Efter ett par veckor såg mattan mer grön än brun ut

Nu har gräset kommit upp såpass att man skulle kunna kalla det en gräsmatta. Jorden är dock ganska mjuk när man går på den, men jag antar att det kommer att packa ihop sig när vi börjar gå på den och efter en vinter. Den har också blivit lite fläckig, något som är rätt vanligt har jag förstått. Förra helgen köpte vi mer jord och frön, så eftersådde vi på de kalare partierna. Det har nu också börjat ta sig och det börjar kännas riktigt bra! Vi passade också på att köpa en gräsklippare, så i lördags kom den dagen som Robban pratat om ända sedan vi köpte huset - att för första gången i livet få klippa sin egna gräsmatta! Han var lycklig som ett litet barn!

 Första klippningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar