torsdag 10 januari 2013

Save the date

Från november och en bra bit in på våren är det bråda dagar i bröllopsfabriken. Då kommer nämligen alla beställningar på inbjudningar till sommarens bröllop in. Det blir fler och fler för varje år som vill beställa personliga och handgjorda inbjudningar till sitt bröllop. Och jag älskar det! För mig är det en så stor ära att få vara med på ett litet hörn i så många bröllop och man får verkligen en känsla av all planering, förväntningar, känslor och förhoppningar på den stora dagen.

För det blir några stycken. Bara i december och nu i januari kommer jag att ha levererat över 600 handgjorda inbjudningar till blivande brudpar. Och under våren kommer det bli minst lika många till. Alla designade och unika för varje bröllop.

Något som också blir allt vanligare är beställningar på Save the date-kort. Det är en liten notis om att mottagaren ska boka upp datumet för bröllopet och som man skickar ut ganska tidigt. Det kan vara bra att göra det om man har många gäster som reser långt, om gästerna behöver boka boende i tid eller om man gifter sig en tid på året då det kan vara risk för att folk är på semester eller andra bröllop. Man gör det helt enkelt för att man vill öka chansen för att alla inbjudna ska kunna komma. Ett Save the date-kort kan man skicka ut ca 6 månader innan bröllopet och behöver inte innehålla mer information än om vilka dagar som ska bokas upp. En del vill till och med hålla avsändaren hemlig för att det ska bli en överraskning senare.

Jag fick en beställning på en bröllopsserie som ska gå i mjuka, naturella färger, kännas rustik och gammeldags, men samtidigt lyxig. Jag har fått äran att designa hela serien, såsom Save the date-kort, inbjudningar, vigselprogram, festprogram, placeringskort och tackkort och min kreativa del av hjärnan satt igång direkt. Det är alltid kul att få designa flera delar som hör ihop till en serie så jag kan börja tänka ur ett större perspektiv och en helhet direkt.

Save the date-kort i rustik stil

Jag kände direkt att jag ville använda de lyxigaste papprena jag har - de grova, handgjorda papprena i mjuka pastellfärger. De har en så härlig struktur och man känner direkt att de är gjorda med mycket kärlek och omtanke. Jag ville också skapa känslan av att mottagaren öppnar kortet som ett paket. Så jag rev ut korten för att få ojämna och frasiga kanter, knöt ett grovt snöre runt och sedan embossade jag deras monogram i silver på en tag i brudparets valda bröllopsfärg.


Insidan av kortet

När man öppnar paketet finns kort information om de tre dagar som ska bokas upp och gästerna kan börja planera efter det. Mer information kommer i den riktiga inbjudan senare i vår.

8 kommentarer:

 1. Du är en riktig inspirationskälla =)
  Jag är så glad att jag hittade till din blogg (vilket skedde av en slump).

  Inbjudningarna till ditt eget bröllop var ju helt fantastiska.
  Jag vill nästan gifta mig bara för att kunna få göra så fina jag oxå...hihihi ;-)

  Ser fram emot att få följa ditt fortsatta kortmakeri!
  Med önksan om en god fortsättning på det nya året.

  Med vänlig hälsning och stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad gullig du är! Kul att jag kan inspirera! =)

   Gott 2013 till dig också!

   Radera
 2. Hej, av en slump hamnade jag på din gamla sida där du hade gjort din bröllops inbjudan. Jag undrar om det finns någon malla för att göra booklet på sin dator i office eller behövs det något annat? Skulle vara så tacksam för svar. Har alltid vilja göra lite olika booklet gillar formatet men aldrig fattat hur man får till det.
  ps. vart beställde ni era färdig tryckta stämplar?

  Tackar på förhand.
  Sara
  sara.m.eliasson@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad kul att du hittat till in blogg! =) Jag är väldigt dålig på digitala mallar till inbjudningar, då jag gör allt för hand och anpassar till mina egna mått osv. Men det finns säkert om du söker på engelska på nätet. Jag beställer mina stämplar ifrån en privat kontakt men tar upp beställningar. Maila mig om du vill beställa en! =)

  Lycka till med all planering!

  SvaraRadera
 4. Hej! Min bästa vän ska gifta sig i sommar och jag skulle himla gärna vilja ge henne en brölloppsbok. Jag surfade runt lite och jag måste säga att din är oslagbar! Så hilma fin.. Kan man beställa den? I så fall hur och vad kostar det? Eller kan man få lite mer info om vilka flikar du har och vad man ska tänka på att lämna utrymme för osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du har hittat hit och att du gillar min bröllopsbok! =)

   Maila mig på bestallning@linanygren.se så kan vi gå vidare där.

   Radera
 5. Hej Lina! Jag hittade din finfina blogg o såg den underbara stämpeln ni hade gjort! Jag undrar såklart vad ni hade för typsnitt? Så tacksam för svar!! kram Erica

  SvaraRadera
 6. Hej! Vad kul att du gillar vår stämpel! Typsnittet heter Scriptina. Lycka till med allt! =)

  SvaraRadera