torsdag 11 februari 2010

Thursday Tribute #10 - Petra Söderström

Idag är det torsdag och det betyder Thursday Tribute för mig och min blogg! Varje torsdag hyllar jag någon som inspirerar mig lite extra. Jag tycker att vi alla kan bli lite bättre på att uppskatta och uppmärksamma varandra och det här är mitt sätt att bidra till det. Jag berättar här i bloggen hur denna person inspirerar mig och sedan skickad jag ett handgjort kort till henne/honom för att visa min uppskattning. Och idag hyllar jag dig - Petra Söderström, alias Paradise!

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte riktigt vet hur jag ska börja med min hyllning till dig. Jag har velat hylla dig länge, för du har nästan alltid vart min stora kort-idol. När jag började med att fylla på en massa kort i en inspirationsmapp insåg jag ganska snabbt att de allra flesta kom ifrån dig och din blogg. Jag kommer ihåg när jag började med kort och började fundera på hur man gör kort som ser levande ut, då satt jag och tittade på din blogg samtidigt som jag försökte härma dig och dina kort. Det blev ju aldrig lika bra förstås, eftersom du har en extrem känsla för detaljer på dina kort, men jag började så smått lära mig hur hela kortmakeriet fungerade och i vilken ordning man gjorde saker. Jag kommer också tydligt ihåg första gången du gjorde en kommentar i min blogg. OJ, vad glad jag blev! Jag hoppade upp och ner av lycka! =)


Du har alltid vart en stor inspirationskälla för mig när det gäller att prova olika vikningar och former på kort. Det är så självklart när man ser dina skapelser att ett kort inte behöver vara kvadratiskt och öppnas till höger. Det kan vara så mycket mer. Dina 3D-kort är helt enorma! De som man kan öppna framåt och som liksom blir ett rum. Jag har sett några av dem på din blogg och de är så otroligt detaljrika och de blir som små dockhus.

Härligt alla hjärtans dag kort av Petra

Jag sitter här och funderar på vad det är som gör att jag är så fängslad av allt du gör. Vi har en ganska olika stil på våra kort. Jag gör mycket mer stilrena och du gör kort med mycket mer detaljer än jag. Jag tror att det är din enastående teknik som lockar mig så. Du har en så enorm känsla och handlag för alla delar som ett kort har. Det känns som det finns så mycket idéer i ditt huvud som ingen annan har och du lyckas alltid att bemästra dem genom att utföra dem till fullo. Det finns liksom inget halvdant kort i din blogg. Alla är fulländade och man kan sitta och titta på dem i flera minuter och bara upptäcka nya saker hela tiden. Det är riktigt fascinerande!
Underbara detaljer i det här kortet

Och man kan ju inte hylla dig utan att prata om din färgläggning. Jag har alltid vetat att jag inte är en pensel-tjej. Penslar är inte min grej helt enkelt. Men så såg jag din fina guide till hur du målar dina stämpelmotiv på din blogg och tänkte att det där bara måste jag ju lära mig. Så jag gick och köpte ett akvarell-set och riktiga papper och satte igång. Jag skulle ljuga om jag sa att det blev fint, men jag lärde mig ändå en hel del om färgläggning och jag antar att det ligger många år av träning bakom dina fina motiv. Skam den som ger sig!

Petra, jag vill tacka dig för att du delar med dig av alla dina fina alster som du visar upp i din blogg och du sprider så otroligt mycket inspiration, inte bara till mig utan till många fler. Hoppas att du fortsätter att skapa länge till och att vi får följa med på din resa. Du är en av mina stora kortidoler och det här är min hyllning till dig.

Ett häftigt kort gjort av en mjölkkartong

2 kommentarer:

 1. Tusen tack snällaste, goaste, raraste du!!!!!
  Dett värmer verkligen ett pysselhjärta!!
  OH! Detta kommer jag leva på länge *dansar runt*

  Stora bamsekramar till dej Lina!!

  Trevlig helg =)

  KRAMISAR Petra

  SvaraRadera
 2. Wow! Den tjejen är verkligen duktig!

  Så himla snällt och fiffigt av dig att hylla någon varje torsdag. Jag gillar verkligen när människor är givmilda och gör sånna gulliga saker :)
  Ha det så bra tills jag kikar in igen! /Lillsnörpa

  SvaraRadera