måndag 24 maj 2010

Många strängar på min lyra

Tänk att man kan pyssla så mycket att man inte hinner att uppdatera sin blogg. Bloggen som just ska handla om kreativitet och inspiration. Lite skrämmande är det. Men jag får väl försvara mig med att det jag gör inte är så kul att se. Mest massproduktioner till bröllop. Jag ska visa upp mina bröllopsserier när bröllopen är avklarade, jag vill inte visa upp dem innan om det skulle vara gäster på bröllopet som kikar in här då och då. Förra veckan susade förbi och jag bockar av mina att-göra-listor så gott jag kan.

Igår skrattade Robban åt mig, för jag håller på med så olika saker nu. Förut gjorde jag ju enbart kort - så jag höll mig till mitt pysselbord, men nu härjar jag över hela lägenheten. Först hade jag satt en surdeg på jäsning, vilket gjorde att jag satt och virkade ett litet projekt helt mjölig i ansiktet. Efter det ställde jag mig och hamrade in bokstäver på silverplåtsbitar som jag sedan böjde till ringar och nästa gång han såg mig satt jag och gjorde födelsedagskort, innan jag började vika en massa askar som fyllde hela matbordet. Det gäller att ha många strängar på sin lyra... =) Just nu är det så mycket som jag är nyfiken på och vill prova, så då får det bli så här helt enkelt. Låt kreativiteten flöda!

Jag höll på ganska sent, så de enda bilderna ifrån helgen som jag hann få in i datorn var på de färdiga bröden som jag bakade. Så här fina blev de:

Supergoda baguetter av vetesurdegsgrund

Fler baguetter

Jag har verkligen lärt mig vad skönt det är att baka mycket på en gång. Med så här goda recept så är det perfekt att dela baguetterna på hälften och frysa in. När du blir sugen tar du fram dem, sätter ugnen på 200° och stoppar in dem i 10 minuter, så är de som nybakta igen!


Ett lite mörkare rågbröd

Det har dock tagit en stund att fatta grejer med surdegsbröd och att "lära känna" degen. Det är ju levande organismer man har att göra med, så det blir ju lite olika varje gång man bakar, men nu börjar jag förstå hur det hänger ihop. Behöver jag säga att de blev underbart goda? =)

1 kommentar:

 1. Jag ler hela jag! Låter tokmysigt!! Baka, virka, vika och papperspyssla!! UNDERBART! <3
  Och bröden ser helt ljuvliga ut! :)
  Önskar jag bodde granne, så jag fick känna nybakat doften iaf ;)
  Stor kram och fortatt pysselflow <3
  Kram Karin.
  ps.. dax å rösta nu.. kika i min blogg ;)
  kramis..

  SvaraRadera