lördag 3 september 2011

Tröttnat på tacos?

Vi fick otroligt många fina inflyttningspresenter förra helgen! Alla kommer upplevas, smakas, avnjutas och skänka glädje på sitt sätt. En tanke som bara slog mig, mitt bland all present-yra var att "Shit, vad alla har blivit duktiga på att köpa presenter!" Jag menar, förr fick man en liten skål eller annan prydnadssak oavsett om man gift sig, fyller år, som inflyttningspresent eller i julklapp. Kanske mest för att det låg i rätt prisklass med vad man tyckte att den som skulle få den var värd, och också för att det är safe. Känner man inte den som ska ta emot presenten, så köper man något neutralt. Men alla presenter vi fick kändes väl uttänkta, hade en liten story eller mening till varför just vi skulle ha just den presenten. Helt otroligt! Och snacka om kreativ höjd! Jag är så glad för våra fina vänner.

Boken Fredag kväll

En av presenterna invigdes igår kväll. Det var ett bok-och-vin-kit. Boken heter Fredag kväll och levererar ett helthetskoncept för fredagar, varje månad om året. Man får 3-4 recept för varje månad som alla ser otroligt goda och enkla att laga och ingredienserna följer de olika årstiderna. Man får också vintips till maten och även ett musiktips som passar att lyssna på medan man lagar mat.

Så igår kväll kände vi att kreativiteten var som bortflugen så vad passade inte bättre än att inviga boken. I kitet vi fick följde dessutom månadens vin för augusti och september med, så vi beslutade oss för att laga en augustirätt. Vädret var ju underbart, så grillen åkte fram och vinet korkades upp. På menyn stod Grillad entrecote med basilikapotatis. Medan jag fixade i köket spelades dessutom musikrekommendationen "Viva la vida" med Coldplay på högsta volym och på repeat. Lite extra kul att det var just den låten, eftersom den var vår utgångslåt när vi gifte oss förra sommaren. Så många härliga minnen väcktes till liv igen.

Grillad entrecote med basilikapotatis

Precis som utlovat så var det otroligt lättlagat och blev sjukt gott. En rätt vi kommer att laga flera gånger och framförallt var det så skönt att någon annan sköter kreativiteten. Så är man trött på att alltid tacosen åker fram till fredagsmyset för att det är så enkelt, så kan boken vara ett tips! Oj ja, Viva la vida passade utmärkt ihop med det rekommenderade vinet!

1 kommentar:

  1. Oj, vilket bra tips! Jag sitter nu och har letat fram boken på bokus och funderar på att klicka på köpknappen BUMS!! :D TACK!

    SvaraRadera