tisdag 24 maj 2011

Glädjeyttring

Jag är så otroligt lycklig över vårt husköp! I processen innan vi skrivit på papprena var allt kaos och det blev många sömnlösa nätter som ägnades åt att väga fördelar mot nackdelar, räkna på hur mycket vi vill betala för ett boende och hur stora de ekonomiska riskerna blir och jag har funderat länge på hur livet kommer att bli annorlunda när man flyttar ut från stan. Allt tid har gått åt till att syna alla nackdelar och eventuella negativa effekter med lupp för att ändå försöka göra en bedömning om det är värt det. Jodå, nog har det vart en känslomässig process alltid. Jag kan säga att gifta sig är piece of cake jämfört med att köpa hus!

Vår fina baksida 

Men nu har det vänt. Så snart alla papper och kontrakt var påskrivna och handpenningen betald så släppte allt. Nu kan jag se till helheten istället för att fokusera på det negativa och det gör mig riktigt lycklig. Jag ser mig själv ta en kopp kaffe ute på soldäcket en varm sommardag. Jag kan tvätta när jag vill. Det kommer att bli ett öppet och socialt hem där alla får plats att komma och mysa med oss. Jag kan köra Singstar på högsta volym eller hamra silversmycken hur sent jag vill. Splirrans nya vitvaror. Jag kommer att ha en bil. Trädgård. Övernattningsmöjligheter för alla som kommer och hälsar på. Inga grannar i samma hus åt något håll. Det finns en uteplats där vi kan grilla och sitta och äta på. Det kommer att vara sol hela dagen och kvällen på baksidan. Nya möbler och inredningsmöjligheter… Ja, listan på positiva saker är lång och jag längtar så tills det är dags att flytta in.


Kvällarna går numera åt att fundera kring inredning och möbler. Shit, vad mycket nytt och fint jag vill köpa! Det är ju en välsignelse och förbannelse på samma gång att få möjligheten att inreda från början. Vi kommer dock att satsa på några delar som vi vill ha nya nu ifrån början, så får det andra växa fram allteftersom. Vi har gjort upp en budget och en lista på saker som bör inhandlas de första tre månaderna, så nu går jag igenom listan, sak för sak, på kvällarna och försöker att hitta de bästa alternativen. Sedan åker vi och kikar och bestämmer oss. I helgen hade Bruka sin årliga rea. 50 % på i princip hela lagret och på väg till Karlstad åkte jag och Robban dit för att se om vi kunde fynda något. Det är ju en favoritaffär till mig så jag skulle verkligen kunna köpt allt där, men tack vare min prio-lista så höll jag mig på banan. Med jag blev så lycklig, för vi hittade underbara köksstolar och en barstol för halva priset! Oj vad fina de är! Rejäla, lite romantiska och stilrena på samma gång.

Våra nya Bruka-stolar


I helgen var vi hemma i Karlstad och hjälpte familjen med att röja i trädgården. Hela framsidan gjordes om och 30 år gamla träd, buskar och rötter drogs upp. Det var faktiskt riktigt mysigt att samlas hela familjen kring ett gemensamt projekt och vi slet verkligen hela dagen. Skillnaden blev dock enorm och det blev jättefint! Både igår och idag har jag dock otrolig träningsverk i jättekonstiga muskler och jag kan knappt röra mig ordentligt. På väg hem åkte vi förbi vårt hus i Vallentuna för att kika in. Det ser verkligen fortfarande ut som en byggarbetsplats och jag fattar inte hur det kan vara helt klart om bara 7 veckor, men det är väl bara att hålla tummarna för att de håller tiden. Den 15 juli kommer vi! =)


Tyvärr ingen före-bild, men slutresultatet med gräs, sten och betongkruka blev garanterat bättre!

1 kommentar:

  1. Vilken otroligt fin blogg du har!
    Och vilka makalöst fina smycken, väntar jag barn någongång vill jag gärna beställa ett sånt "den som väntar på något gott", sååå sött :)

    Ha en fin dag!
    Kram!

    SvaraRadera