lördag 28 maj 2011

Vårt bröllop ur mina ögon, del 10 – Ringar & Smycken


Min vigselring var bland det första jag började fundera på, men de sista som jag bestämde modell på. Den ska ju sitta där resten av livet, så det kändes viktigt att den skulle bli riktigt bra. Nu är ju jag ingen tjej som bär en massa smycken till vardags, så jag tror att jag tvekade så mycket just för att jag inte visste vad jag ville ha. Jag hade en slät, ganska bred, förlovningsring i rött guld, så det mesta skulle ju passa till. Jag tyckte liksom att alla ringar var fina på sitt sätt och de enda ringar som verkligen gav mig en wow-känsla, var de som kostade 20 000 kr och uppåt, vilket vi inte prioriterade. Så tillslut satte vi en summa som ringen kunde kosta och jag gav mig på jakt efter något i den prisklassen. Först kikade jag på prinsessringar, d v s ringar med en utåtstående sten på, för jag tyckte att de var klart finast. Men efter att ha provat en tillsammans med min vigselring visade det sig att den skulle bli för nätt. 

Min vigselring 


Men sen hade vi riktigt tur. När vi skulle prova min brudklänning för andra gången fanns det en guldsmed i samma lokal som designade egna ringar. Precis när vi var där hade han 20 procent på sitt sortiment och vi bestämde oss för att gå in och prova. Efter många om och men skapade han min vigselring helt efter min förlovningsring (höjd och bredd) och det blev en ring med ett band av stenar runt. Det var helt klart den snyggaste kombinationen och dessutom ingick gravering i den, ny gravering i Robbans förlovningsring (han ville bara ha den) och putsning av dem båda. Det var en sån lycka att hämta dem några veckor senare. Så fort inte Robban var hemma gick jag i smyg och provade den!

Våra vigselringar


Robban valde att inte skaffa en ring till, men guldsmeden sa att det är ungefär 50-50 om killar vill ha en eller två ringar idag. För mig var det självklart att ha två ringar. Jag skulle till och med kunna tänka mig att ha tre. Det finns ju en sed som säger att förlovningsringen symboliserar vårt gemensamma liv fram till bröllopet, vigselringen själva bröllopsdagen och så kan man även få en ring på första bröllopsdagen som symboliserar framtiden. Jag är jätteglad för mina ringar, så här nästan ett år i efterhand. De har till och med gjort att jag har börjat använda fler ringar, på höger handen. Vill man inte ha en ring till kan man ju också sätta in en sten på sin gamla ring för att göra en markering.


När ringen, klänningen och håret var bestämt så var det dags att ta sig an de övriga smyckena på bröllopsdagen. Eftersom jag vill vara så naturlig och enkel som möjligt så bestämde jag snabbt att less is more och gick på det enkla. Jag bar dessutom en klänning med halterneckknäppning och pärlor på, vilket gjorde att jag valde bort att ha något halsband överhuvudtaget. Det skulle bli för mycket bling. Däremot såg jag ut ett par enkla silverörhängen som jag ville ha på mig och jag ville även ha en armlänk i silver.

Min morgongåva "Twosome" armlänk med texten "Amor Vincit Omnia" och örhängen ifrån Efva Attling


Robban bad mig att vänta med att köpa smycken och lämna det åt honom, så det gjorde jag. Istället började jag fundera på morgongåvan till honom. Vi hade sagt att vi båda önskade något som vi kunde bära under bröllopsdagen och som vi skulle kunna bära med oss som ett minne efteråt, så jag ville hitta ett fint smycke till honom. Först var jag inne på manschettknappar, men de skulle säkert bara hamna i en låda någonstans efter bröllopet och dessutom hade han redan fina som han vill ha på sig. Sedan funderade jag på en klocka, men blev lite osäker på vad han ville ha när det fanns så många att välja på. Så tillslut började jag leta efter halsband. Det är inte helt lätt att hitta fina halsband till män skulle jag märka, men tillslut hittade jag ett jättefint. Jag köpte en ny, plattare kedja som jag trodde att han skulle gilla bättre och köpte det.

Robbans morgongåva "Kärlek", också ifrån Efva Attling


2 kommentarer:

 1. Hejsan!!
  Måste först säga att du har en underbar blogg, som jag av ren tillfällighet kom in på!

  Då jag själv går i Bröllopsplaner, blev jag helt förälskad i ert fina inbjudningskort!

  Verkligen en rolig idé att göra en liten "bok". Jag har därför en liten fråga, om det är något speciellt data program du använt dig utav för att lägga in text och bilder på rätt sida osv=)

  Önskar dig en härlig långhelg/ Camilla

  SvaraRadera
 2. thanks for the post guys..Feel confident and smart when you wear trendy fashion jewelry. Make sure you stay in informed about the latest happening and new launches in the fashion jewelry world.

  SvaraRadera