söndag 30 september 2012

Inredning av förrådet

I helgen har vi pysslat med stort och smått och det känns så här på söndag kväll som om vi hunnit med en hel del. Vi har shoppat grejer till lilltjejen, vart på Fotografiska och lunchat med härliga vänner, jag har gjort två set med bröllopsinbjudningar som nu är klara att skicka iväg, virkat lite och jag har tillverkat en hel del beställningar på Änglaklockor, smycken, kort och en nyckelring. Och inte minst, vi har även avslutat vårt förrådsprojekt.

Förra helgen var min familj här och hälsade på och de hjälpte oss att påbörja bygget av vårt förråd. Förrådet som avslutar carporten kom ganska primitivt när vi köpte huset. De hade lagt in riktigt betonggolv, men sen var det bara reglar i väggar och tak. Efter en vinter visade det sig att vi kommer att kunna ha något alls därinne eftersom det fryser och blir fuktigt. Vi behöver inget varmförråd, men vi vill kunna förvara barnvagnar, stolsdynor och andra saker därinne utan att vara oroliga för att det inte kommer att klara vintern. Så vi bestämde oss för att isolera, sätta upp innerväggar och ett rejält hyllsystem som ordentlig förvaring.

Vårt osexiga och stökiga förråd före

Tyvärr visade det sig att inga reglar satt med likadant mellanrum så varje isoleringsbit och varje innervägg var tvungen att bli formanpassade för att passa in. Men men, vi gav inte upp, men det var tur att vi hade hjälp så att vi hela tiden kom framåt. Likadant var det i taket, men även det gick bra tillslut.

Tillslut blev det dags att måla allt vitt och igår var vi och köpte lister som vi satte upp och idag var vi klara för att sätta upp hyllorna och sätta in allt igen. Vi ska köpa fler backar och boxar att ha sakerna i så det blir ännu mindre rörigt, men det var så skönt att se alla verktyg ha sin plats och att hyllorna svalde mycket mer än vi vågat hoppats på. Nu ska vi bara montera in ett element som sätts på när innetemperaturen börjar närma sig noll grader, så det alltid är plusgrader där inne. Visst blev det skillnad?

Vårt vita, organiserade förråd efteråt

2 kommentarer: