lördag 23 oktober 2010

Hösten lockar fram vintage

I onsdags kväll åkte vi till Karlstad för att jobba under resten av veckan. Robban spenderade torsdagen på en fabrik i Hagfors som ligger långt upp i de värmländska skogarna där han fotade riktigt häftiga bilder till ett fotoprojekt i skolan. Hans kommentar efteråt var "Jag förstod ungefär 80 % av vad de sa".
I går åkte vi till Uddevalla för att filma en entreprenörsexpert till ett uppdrag och kom hem med mycket inspiration och kreativa tankar. En perfekt start på helgen med andra ord!

Innan vi åkte hit så hann jag med att göra ett par kort. Jag har riktigt mycket skaparglädje nu och det kombinerat med att jag har tok-shoppat pysselgrejer de senaste veckorna gjorde att jag inte kunde stå emot längre. All inspiration var tvungen att komma ut i någon form. Det är så skönt när man inte behöver tänka. Det är som fingrarna har eget liv. Jag började sent, vid 23-tiden och hade egentligen redan tagit ett aktivt beslut att det var för sent att börja. Jag hade två mottagare till korten i huvudet, men jag blev själv lite förvånad när jag bara en halvtimme senare satt och tittade på två klara kort och båda var i vintage-stil, som jag inte alls brukar skapa i annars. Nåväl, det var kul i alla fall och jag hoppas att mottagarna blev glada.

Ett kort i blåa och beiga toner med papper och ord från Collection Elements. Blommor är utstansade med Retropunch.


Ett vintagekort i vitt och beige med papper och detaljer ifrån Collection Elements. Hjärtat är målad med Crackle Paint (old paper).


Spets, knappar och rivna kanter känns som ett givet inslag på vintagekort

2 kommentarer:

 1. Härligt med massor av inspiration och skaparglädje!!
  Den varan saknar jag totalt för tillfället.
  För stunden skapar jag mer för att jag måste..men jag hoppas jag återfår min glöd snart.
  Ska ju på mässa nästa helg och då banne mej ska jag inhandla lite nytt som förhoppningsvis får mig på benen igen :)

  Korten, i vingagestil, är superduperläckra!
  Jag är ju ett big fan of Vintage så dessa kort föll mej helt i smaken!

  Hagfors jah ;)
  Jodå, jag har några vänner där! Å de brukar inte spara på dialekten inte *fniss* ;)

  Må gott!!

  KRAM Petra

  SvaraRadera
 2. Åååh, så snygga kort!!! :)

  SvaraRadera