måndag 18 oktober 2010

Survival kit för hösten

Det blir allt mörkare och kallare ute. När jag var yngre hade jag väldiga höstdepressioner och var både extremt trött och mådde allmänt kasst. Det har dock blivit bättre och bättre ju mer jag har lärt mig att lyssna på min kropp och nuförtiden märker jag inte av något. För mig har det handlat om att försöka hitta det mysiga med hösten, det man kan längta till under sommaren. Som att vara ute och gå i solen när löven skiftar färg, tända en brasa, hälla upp varmt och gott te, sätta på sig mjuka och varma tofflor, äta choklad, ta ett glas rött, tända ljus och vara inne och pyssla så klart.

En kopp gott grönt te 


I helgen var vi på middag hos våra favorit Resarö-bor och njöt av sällskap, mat och dryck. Det var enormt trevligt och det hjälpte mig faktiskt att komma loss i min kreativitet igen. Att ha med sig en liten gå-bort-present är när man är bjuden på middag tycker jag är det minsta man kan göra för sina vänner. Varför inte ge bort ett litet survival-kit för hösten till värdparet så att även de kan njuta lite? Jag köpte mitt favorit-morgon-te, god choklad och gjorde egna, personliga tekulor som livar upp en enkel tekopp.

Ett litet gå-bort-kit bestående av personliga tekulor, grönt te och choklad


Tanken med tekulorna var att man ska bjuda någon man tycker om på te, så jag satte två tags på dem. På den ena står det "Min" på och den andra "Din". Annars är det sötvattenspärlor i vitt och turkos med detaljer i antikt silver. Förhoppningsvis livar det alltid upp någon!


Tekulor "Min" och "Din"

5 kommentarer:

 1. WOOOOOOW!
  Vilken härlig present! Och OJ va fantasifullt!!!
  Vem skulle inte bli glad för en sådan gåva?!!
  Söta omtankar du har!! :)

  Toppenfin ny härlig design på bloggen har du också!

  TAck kära du för dina ord inne hos mej! *glad*

  MÅNGA KRAMAR Petra

  SvaraRadera
 2. Men åååh, vilken helt underbar och fin present -- de måste blivit jätteglada. Jag tycker som engelsmännen att "a nice cup of tea" passar i alla lägen och hjälper mot allt så detta var i min smak. Hemfixade presenter är så klart alltid bäst och du är så grymt kreativ.
  Tack för dina söta ord, kram på dig! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar present. Enkelt, men så uppskattat kan jag tänka. Du har så många bra ideer!

  SvaraRadera
 4. Vilken kanonfin present!! Verkligen användbar!
  Skall du börja sälja dem oxå?
  Blir nog en storsäljare!

  kram kram
  Marie Maräng

  SvaraRadera
 5. Åh, vad fina och vilken fiffig idé!

  SvaraRadera