torsdag 20 augusti 2009

Antagen utmaning #1

Jag är så glad att jag anordnade tävlingen i våras där ni fick utmana mig att vara kreativ och hitta lösningar på vad som helst egentligen! De där utmaningarna jag fick har legat i bakhuvudet hela sommaren och det har dykt upp små, små kreativa tankar på badstranden, i bilen, på promenaden och på andra oväntade ställen. Och det har verkligen fått mig att lyfta ögonen ifrån papperspysslandet och bli nyfiken på andra material.

Den första utmaningen som mitt undermedvetna tog sig an var den som jag kände på förhand skulle kunna bli den svåraste. Det var gulligaste Lisa som nu är hemkommen från en termin i England som utmanade mig. Hon var inne på att hatt-modet i England är stort och hon utmanade mig att hitta ett nytt användningsområde för hatten, på ett lite pyssligare sätt.
Jag antar att min idé kom efter en middag hemma hos Marie och Micke. Marie höll på att sy och sticka en massa och hon visade mig en brödpåse som var så himla snygg och som hon fått en massa beställningar på. Jag tänkte inte så mycket mer på det då, men så en dag när det regnade tog jag fram symaskinen och bestämde mig för att testa att göra en.

Jag gillar ju att sy, och skulle väl placera mig som en ganska bra amatör, men jag kan ju inte mer än grunderna. Men jag antar att det var tanken på nya, personliga inredningsdetaljer som lockade mig att prova på. Så jag satte igång och så här blev resultatet:
För er som inte har sett en sådan förut kan jag säga att detta är ett jättebra sätt att på ett snyggt sätt duka med bröd till en middag. Antingen viker man ner kanten som på bilden ovan och skär upp brödbitar till gästerna. Eller så...
...har man den helt uppvikt så här och man kan ställa lite större bröd, som baguetter, i den.
Inte nog med att jag tycker att modellen är ganska snygg, den var faktiskt väldigt rolig och enkel att göra också. Tyget hittade jag i min gamla tyglåda och jag valde de här två färgerna med ett speciellt nyinflyttat par i tankarna som gärna använder naturnära material och färger i sin heminredning.

För sen är det ju bara att baka ett gott bröd och stoppa i brödpåsen, så har du gjort en mycket uppskattad gå-bort-present!

Så vad säger ni? Är det ett godkänt resultat på Utmaning #1? Visst påminner modellen om en hatt/mössa och det är ju ett nytt användningsområde för den. Jaja, ni får avgöra... =)
Nu ska jag sy mig en i mina favoritfärger turkost och vitt tror jag gärna använder när jag dukar till middag. Håll ögonen öppna för fler utmaningar som jag antagit! 

4 kommentarer:

 1. Wow,den var verkligen superfin!Sån skulle nog många vilja ha tror jag.Själv är jag för kravlig på att sy tyvärr,men det är väldigt kul att se när andra gör så fina saker.
  Kramar från en pyssel.netare!

  SvaraRadera
 2. Fortsätt på den kreativa banan. Kontakta Malin Persson på Mimou - eller hattmakerska Astrid Selling. Båda finns inom Ronnebys riktnummerområde.
  Lisas P

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt roligt att du antog min utmaning! Jag tycker det blev fantastiskt, kan man beställa en? vi ses snart! Kram Lisa

  SvaraRadera
 4. Den är helt fantastiskt fin och bra kan jag berätta som har haft förmånen att få både den och ett nybakat bröd:-) Stort tack Lina! Kramar från Helena

  SvaraRadera