lördag 1 augusti 2009

I´m Back! =)

Och så blev det då den 1:a augusti... Tiden har väl gått lite väl fort, men jag kan ändå känna att jag längtat tillbaka till bloggen och att få dela med mig av ditt och datt. Mina semestrar och ledigheter ser alltid likadana ut, så jag börjar känna igen de olika faserna som jag genomgår nu. Första dagarna av min ledighet har jag alltid svårt att komma ner i varv och jag känner mig som ett inlåst djur som blivit utsläppt i friheten för första gången. Jag går runt lite försiktigt och inte riktigt vet vad jag ska göra. Tillslut hittar jag lugnet och då kommer jag in i sovfasen. Jag kan sova hur mycket som helst i 4-5 dagar innan kroppen har fått nog. Sedan brukar jag ofta bli sjuk. Förkyld, ont i halsen, febrig eller något liknande. Det känns som om kroppen på något sätt behöver rena sig och läka sig fysiskt för att kunna komma ner i tempo ordentligt.
Efter det kan jag riktigt njuta av att vara ledig. Eftersom jag inte fick någon semester alls förra året så har det vart riktigt skönt att inte tänka en enda jobbtanke på flera veckor. 

Efter ett par veckor börjar jag dock bli orolig för att det är så skönt att vara ledig. Tänk om jag aldrig vill jobba mer?! Tänk om jag förblir så här förslappad resten av mitt liv?! Jag vet ju att mitt jobb och företag är bland det roligaste jag vet i livet och därför är det en ganska skrämmande tanke för mig. Men i år anammade jag den på riktigt! Jag tvingade inte mig själv att varva upp igen när jag kände dessa tankar, utan jag tillät mig själv att inte vilja jobba något mer - Någonsin. Det här är en ganska skön period då jag läser mycket, går ut och går, kommer på många nya idéer, spelar tv-spel och är allmänt slö. För jag vet ju vad som väntar sedan. Den extremt kreativa och produktiva perioden som är uppvarvningen för mig. Jag blir extremt kreativ och får ett fruktansvärt starkt behov av att strukturera upp delar i mitt liv och producera saker. Typiska saker jag gör i den här perioden är rensa ur garderober och lådor, strukturerar upp och ändrar om i förvaringen i lägenheten, tar tag i sådant som legat och väntat under våren, bakar i förbannelse - jag äter ju inte så mycket själv, men det är så skönt att baka ur sig alla behov av att komma igång igen efter allt stilla sittande - och jag pysslar.

Och det är väl någonstans i den här senaste perioden som jag befinner mig just nu. Lite så där härligt över-hyper-aktiv, innan jag lugnar ner mig och återgår till ett mer hälsosamt tillstånd. Jag tänkte ta er med på resan om vad dessa perioder och faser har inneburit för mig den här sommaren - 2009. Nu ska jag sätta mig ner och sortera lite foton. Resan börjar i morgon.

Känns kul att vara tillbaka!

1 kommentar:

  1. välkommen tillbaka saknat dig!! så lycklig för mina stämplar jag köpte för present kortet!!!! tänker på dig!!!

    SvaraRadera