onsdag 26 augusti 2009

Smyckesdesign

Som jag har hintat lite om i tidigare inlägg så har jag fått upp ögonen för andra material än papper under sommaren. Att jag börjat sy är en sådan utveckling och den andra är att jag börjat göra smycken. Tro det eller ej, men det var faktiskt så mitt pysslande började en gång i tiden. Jag köpte hem en massa pärlor och i princip trädde dem rakt upp och ned på en tråd. Det tröttnade jag på ganska fort och bytte ut mina pärlor mot papper. Men nu har jag alltså tagit tag i smyckesdelen igen.

Jag älskar silver. Och jag älskar det personliga. Därför blev de populära namnsmyckena mitt självklara startprojekt. Efva Attling startade ju hela silvertrenden med budskapssmycken här i Sverige för drygt 10 år sedan och sedan dess finns det många som har blivit inspirerade till att göra liknande smycken. Jag har ju precis börjat min smyckesbana men mina tankar är att tillslut hitta en egen design som känns jag. Ett mål är att så snart som möjligt börja på silversmideskurs för att lära mig grunderna till materialet och formerna. Men fram tills dess vill jag träna så mycket som möjligt. Jag är ju total nybörjare och kommer att prova mig fram längs vägen. En del resultat kommer jag säkert lägga ut här så får ni komma med feedback och om det finns någon som vill beställa något smycke av mig, så är ni välkomna att kontakta mig. Än så länge vill jag ju bara träna så mycket som möjligt! Så här blev smyckena jag gjorde till mamma:

Mamma älskar silversmycken precis som jag, men hon vill gärna ha den lite grövre känslan på dem, som man får genom att t ex sätta dem på läderband. Det här armbandet gjorde jag till minne av deras bröllopsdag och deras datum är instansat. 

Halsbandet med mitt och mina systrars namn på fick gå i samma stil. Vi hänger i åldersordning med den äldsta överst och den yngsta nederst. Det var lite knepigt att hitta en lösning där alla tre syntes lika bra, men jag blev tillslut nöjd med den här. Mamma har länge önskat sig ett sånt här halsband och det var extra kul att ge henne det eftersom jag inte berättat att jag börjat göra egna smycken.

1 kommentar:

 1. Jag skulle verkligen vilja beställa ett liknande halsband om det är möjligt, med en länk även som halskedja? Och med sambons och sonens namn samt ett datum kanske?

  Om du har tid och vill så får du gärna maila mej!
  charkare01@student.kau.se

  Kram
  Charlotte (Kareliusson)

  SvaraRadera