söndag 15 november 2009

Höstmiddag

I somras åt vi en otroligt god middag hemma hos familjen i Karlstad. Det var en älgragu av en älg som Jockes jaktlag hade skjutit. När vi fick reda på att vi skulle få med oss en stor bit älgkött så bestämde vi oss direkt att vi skulle ha middag med hösttema hemma hos oss. Så vi bjöd in våra vänner och igår kväll var de här! Jag höll på att ta mig totalt vatten över huvudet när jag förökte att få till en lika god ragu som mamma och Jocke gjort där hemma och det var många gånger under tiden jag lagade den som jag undrade vad jag höll på med. Men med god coaching på telefonen ifrån familjen så gick det riktigt, riktigt bra. Vi slängde också ner kantareller i ragun som Robban plockat, vilket gjorde det ännu lite roligare att äta. Till maten serverade vi hasselbackspotatis, ungsbakade rotfrukter och egenbakat timjanbröd. Och det blev verkligen supergott! Till förrätt gjorde vi advokadosoppa med räkor och till efterrätt blev det hallonswiss. Mmm, vad det blev gott!

Hela kvällen blev så mysig och jag är så glad för våra goa vänner! Jag kan också säga att vi har fått vårt toastmasterpar klart nu! Båda våra första val tackade ja, så vi är så glada för det också!

När normala människor ska bjuda hem folk på middag är det väl vanligast att man börjar med att planera maten och menyn, men jag börjar alltid med dukningen. Jag fick väldigt snabbt upp en bild på hur bordet skulle se ut med murrigt och ganska mörk lila tillsammans med en stark orange som bryter av och piggar upp. Tyvärr fanns inte tiden den här veckan för att springa runt på stan och leta efter de detaljer som jag ville ha, så det fick bli lite improvisation istället. Men färgtemat lyckades jag ganska bra med:

Jag hittade en ljungfärgad duk ganska snabbt som jag utgick efter. Sedan kompletterade jag med vita löpare som går tvärs över bordet för att ljusa upp det lite. Jag blev lite feg när jag hittade de orangea runda tabletterna eftersom de var så starka i färgen, men tillslut tog jag mod till mig och köpte dem.


För att plocka upp färgen ville jag även ha något färgglatt på tallrikarna också så jag köpte en bukett med underbara rosor som jag knoppade av och stoppade in i servetthållaren. Jag gjorde även i ordning ett ljusfat med de lila och orangea tonerna.


Det blev några blommor över i buketten, så jag plockade isär dem och strödde rosenbladen över bordet. Det kanske blev lite too much, men vad tusan, det är ju så härligt med mycket färg! =)

2 kommentarer:

 1. Hej Linafina!
  Tackar för dina gulligs avrtyck på min blogg....blir så glad så glad!!!
  Vilken HÄRLIG dukning hade gärna suttit vid detta bord!!
  Kram Linapyssel

  SvaraRadera
 2. va fin dukning, hoppas det var gott

  SvaraRadera