lördag 28 november 2009

Jul med extra omtanke

Idag har vi fått riktig julstämning här hemma. Det har pyntats, pysslats, bakats, glöggats och lyssnats på jullåtar. I morgon ska vi nämligen ha glöggkväll med pysselverkstad här hemma och idag har vi förberett lite inför det. Mysigt tycker jag!
Ja, i morgon är det ju första advent och det får ju en att tänka lite extra på jul och vad allt som hör julen till. I år försöker vi spara så mycket pengar vi kan till vårt bröllop och det innebär att vi kommer att lägga lite mer omtanke och kärlek på våra julklappar och kommer inte att köpa saker till alla bara för att det ska köpas något. Det är faktiskt skönt att försöka fokusera bort ifrån materiella saker och bara bry sig om själva omtanken bakom. Det gör att det ställs lite större krav på kreativitet, men planerna för julklappar har redan börjat och jag är inte orolig för att mottagarna inte ska bli nöjda.

Igår så gjorde jag en egen adventskalender! Jag har sett denna varianten förut och tyckt att den var fin, men jag insåg att jag dels inte hade någon bra att ge den till och dels att jag inte visste vad jag skulle kunna köpa både skulle uppskattas och som skulle få plats i de små lådorna. Men nu när temat för min jul är satt så kändes det plötsligt helt självklart. Jag ska inte göra en vanlig adventskalender som man får små saker eller godisar i, utan min ska vara fylld med kärlek och omtanke!

Kalendern är byggd av 24 stycken små tändsticksaskar som är sammansatta och vända åt olika håll. Modellen liknar en liten byrå och är väldigt söt. Alla sidor är olika, men går i samma stil.

Askarna blir som små lådor i byrån som man kan dra ut. Jag har även numrerat dem så att man ska veta vilken ordning man ska öppna dem i. Knopparna på lådorna är Brads i silver som jag har satt på öljetter som jag vänt bakåfram för att de ska få lite distans.

Jag har valt att hålla den ganska stilren och alla färger går i 3 nyanser av blått, vitt och silver. På taket har jag embossat stämpeln "från mitt hjärta till ditt" som har blivit min nya favorit.

Men vad har jag då stoppat i lådorna? Jo, jag har stoppat små handskrivna lappar med meddelanden på. Eftersom min blivande make ska få den här omtankes-kalendern så står det en anledning till att jag älskar honom på varje lapp. Tänkte att det kunde vara ett mysigt sätt att starta dagen på för honom... =)

Varje låda är klädd med papper och så här ser lapparna ut.

Se så! Spring iväg och sprid lite omtanke nu!

7 kommentarer:

 1. Wow, vilken bra idé för en kalender!! Inspirerande!

  SvaraRadera
 2. En liten byrå med extra mycket omtanke, vilken bra idé! /Fredric

  SvaraRadera
 3. Verkligen en mysig ide.Blivande mannen kommer med all säkerhet uppskatta detta och det är tänkvärt i dessa materialist tider att faktiskt fokusera på omtanke i stället
  Ha en härlig 1a: Advent
  Kram Linapyssel

  SvaraRadera
 4. Underbar present - den ska jag nog anamma till nästa år! Min make är värd en sån omtankeskalender, men i år finns det tyvärr inte tid att göra en... :(

  Kram kram,
  Tettiz

  SvaraRadera
 5. Vilken jättefin blogg med fina bilder!

  Och uppskattar man inte den där byrån, ja, då vet jag inte vad.

  SvaraRadera
 6. Ler när jag ser den, jag har nämligen tänkt att göra en "omtankeskalender" i tändsticksask jag också, men jag hade aldrig kommit på att göra den utifrån den form du har satt ihop. Snyggt, och kul att vi är fler som gillar att sprida omtanke :)

  SvaraRadera
 7. Hahaha, jag har 2 stycken såna askkalendrar stående sen julen 2008 då jag gjorde dem... de bara blev kvar här.

  SvaraRadera