söndag 7 juni 2009

Turkosa middagar

Jag brukar ofta tröttna på färgerna som jag använt i inredningen. De funkar ett tag, men inte i längden. Jag gillar ju att använda starka färger som bryter av mot det annars ganska svart-vita vardagsrummet vi har. I vintras valde jag att ha turkost och var väldigt nöjd med det tills våren kom och jag ville ha in fler varma färger i lägenheten. Nu är jag dock tillbaka igen och i helgen har jag återinfört den underbara turkosa färgen igen. Vilken skillnad det är att handla inredningsdetaljer i turkost nu, mot vad det var i vintras. Då fanns det knappt något turkost alls i affärerna och nu kan man nästan välja vad man vill i den nyansen. Riktigt kul!

Vi har ju haft en otroligt mysig helg på alla sätt och vis med två underbara middagar i bästa tänkbara sällskap. Tokig som jag är så är ju inte maten så viktig för mig när det gäller middagssällskap. Jag gillar ju mer att hitta fina dukningsdetaljer och roliga aktiviteter under kvällen. Men trots det blev maten riktigt lyckad båda dagarna! Vi provade rätter som vi aldrig lagat tidigare och både jag och Robban blev lite förvånade över att det blev så gott som det blev! Vi åt kall skaldjurspaj till förrätt, grillade lax med färskpotatis, romsås och sallad som huvudrätt och gjorde en toblerone-mousse till efterätt. Underbart gott! Jag återkommer med recept och bilder senare i veckan på det. För nu vill jag visa bilder på dukningen:























Som sagt gick hela dukningen i turkost, vitt och silver
























Tabletter: Hemtex
Tallrik: Åhlens
Bestick: BodaNova
Glas: BodaNova
Hjärta: Åhlens
Servett: Åhlens
Servettring: Indiska
Dekorationsblommor i glas: Indiska





De här jättefina servettringarna hittade jag på Indiska och de passade perfekt in i dukningen. 
























Jag blev nöjd med helheten som kändes både ljus och fräsch.
























Min vana trogen så köpte jag också en rejält påse med godis. Självklart gick jag inte på smaken när jag plockade min påse, utan på färgerna! Det blir en kul klick i inredningen när godiset blir en del av den. 

3 kommentarer:

  1. Åh så fint!!! Jag gillar turkos :)

    SvaraRadera
  2. Jättefint med turkos!
    Själv är jag helt insnöad på limegrönt, har vitt och svart som grund i vardagsrummet och pyntar med lime; gardiner, matta, krukor osv.....

    SvaraRadera
  3. Så fin dukning! Och så fint du verkar ha de themma hos dig!

    SvaraRadera