onsdag 3 mars 2010

Blommor ger liv

För ett par dagar sen kändes det verkligen som om våren var på väg in här över Stockholm! (sen började det snöa och storma igen, men det behöver vi inte bry oss om nu..) Solen sken och det kändes varmt att gå ute med tjockjackan. Så fort min vårkänslor kommer över mig så framkallar de alltid ett enormt behov av blommor inom mig. Mycket grönt, mycket färg och liv! Jag tycker alltid att det är sy mysigt i mitten på december att sätta upp enar i fönstret för då vet man att julen är på väg ocg doften sprider sig i hela huset. Men lika mysigt som det är att sätta upp dem, lika skönt är det att slänga ut dem torra, matta och nästan gråa när våren tågar in. I år har de hållit sig fina ganska länge och kanske är det för det har känts som om de passat in med all snön. Men nu har de äntligen blivit utkastade i förmån för mycket grönare och fräschare blommor i fönstren.


I höstas fick vi ju också det fina betongfatet av mamma. Jag fullkomligt älskar det! Det har också pimpats lite och ljusen och mossan ifrån i julas har bytts ut mot diverse minväxter i olika gröna nyaser och blommor i rosa och lila. Tänk hur ett fat i en tv-möbel proppad med blommor kan ge liv till ett helt rum!


Nu är det bara några färgglada snittblommor på matbordet kvar, så känns det som om hela lägenheten fått nytt liv, lagom till våren.

2 kommentarer:

  1. Hej Lina vart har du köpt de stora vita vaserna, jag tyckte de var helt underbara. Mycket snyggt alltså!!!!
    Från Jenny M

    SvaraRadera
  2. Otroligt snyggt & fräscht!

    SvaraRadera