torsdag 18 mars 2010

Thursday Tribute #14 - Anna Maria Nilsson

Äntligen torsdag och veckans höjdpunkt är här! Jag har startat en Thursday Tribute i min blogg, där jag varje torsdag hyllar någon som inspirerar mig. Detta gör jag främst för att jag tycker att vi alla kan bli bättre på att uppskatta och uppmärksamma varandra. Efter ca 4 månader har en trevlig bieffekt också blivit att läsare får tips på bra bloggar att besöka, vilket alltid är kul. De personer jag hyllar är väl värda massor av besök! Till min hyllning hör också att jag skickar ett handgjort kort till personen jag hyllar.

Idag är det dags att hylla ytterligare en papperspysslare. Det har blivit några sådana nu, men det finns så otroligt många duktiga och kreativa tjejer som jag verkligen tycker förtjänar en hyllning! Tjejen jag ska hylla idag är faktiskt en relativt ny bekantskap för mig. Jag har aldrig träffat henne och jag råkade hamna på hennes blogg för ungefär ett halvår sedan. Men hon blev snabbt en favorit och är en av de kortmakare som jag beundrar mest idag. Idag ska jag hylla dig Anna Maria Nilsson (Rimna).


Ja du Anna Maria, jag ska gå rakt på sak. Jag snubblade in på din sida relativt nyss och jag föll pladask. Det jag föll för direkt var dina härliga kombinationer på färger på dina alster. De är alltid så välbalanserade, ljusa men ändå starka och de känns så fräscha på något sätt. Du lyckas på ett så perfekt vis hitta de perfekta kombinationerna mellan ljust och starkt som gör att det känns just så - fräscht. Jag tycker att det går mycket trender i kortmakeriet där någon duktig kommer på något nytt och sedan följer alla andra efter, men när det gäller dig känns nästan allt helt nytt. Som om jag såg det för första gången och det är inte i många bloggar jag ser det nu förtiden.

Kolla in färgläggningen på det här underbara kortet av Anna Maria
Det andra jag föll pladask för är din otroliga färgläggning. Både den tidigare med Distresser och den nya med Copics. Helt otroligt hur ett stämplat motiv får så mycket liv av dina färger. Och då menar jag både konsten att välja ut färger och tekniken att måla med dem. Inte utan att jag blir lite sugen själv att inhandla lite nya pennor...
En otrolig canvas-tavla av Anna Maria

Jag måste också säga att jag blir otroligt inspirerad av alla dina andra pappersalster också. Dina böcker, bokmärken, askar, påsar, tavlor, altering och för att inte tala om dina mini-album som är helt otroliga! Du är så otroligt kreativ och du är en stor inspirationskälla med allt fint du gör. Det härliga med dig är att trots att du gör så mycket olika saker så har du ändå samma stil på det du gör. Man ser att det är dina alster och det är något som jag verkligen gillar. Jag hoppas verkligen att du får många och roliga uppdrag i framtiden så att vi får se dig skapa ännu mer! Du är verkligen en stor idol för mig och det här är min hyllning till dig!

Kärleksfull layout av Anna Maria

2 kommentarer:

 1. Jag är mållös! Vilken otrolig känsla att få så mycket positiva ord om mitt skapande.
  Jag tackar ödmjukast och kan inte nog påtala hur stort det känns att få ta del av dina tankar om mig.

  Din hyllning får mig också att vilja skapa mera och inspirera fler människor. Det är verkligen en häftig känsla att veta att man triggar igång någon att skapa. Det är just därför jag bloggar.

  Stort TACK!!!
  En underbart initiativ att hylla någon.

  Massor med kramar

  SvaraRadera
 2. Förstår din hyllning till denna tjej!

  Hon är otroligt begåvad och talangfull och hon är en trendsättare inom papperspyssel!
  Vi har nog alla liftat henne en el flera gånger :)

  Jag har haft äran att träffa henne live en gång.
  Tyvärr blev det en snabbis men hon är mycket trevlig!! =D

  Bra val av tjej att hylla!
  Hon är en stor idol! :)

  Kramar

  SvaraRadera